Bursa'da "Gazze'ye Yardım Cuması" kampanyası

Bursa'da "Gazze'ye Yardım Cuması" kampanyası

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki sivil toplum kuruluşları tarafından "Gazze'ye Yardım Cuması" kampanyası dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

2018.10.12 15:20 - Son Güncellenme: 2018.10.12 15:56 - Bursa Bölge
A
Bursa'da "Gazze'ye Yardım Cuması" kampanyası

İshakpaşa Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında, Diyanet Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak, 2 milyon nüfusuyla yüzölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze'nin yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalıştığını söyledi.

Mısır ve işgalci İsrail rejiminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta bir açık hava hapishanesine çevirmelerinin Gazze'de hayatı durdurma noktasına getirdiğini belirten Bak, "Gazze şeridine uygulanan kara, hava ve deniz ablukası, 12. yılında artarak devam ediyor. Bu abluka, Gazze şeridinde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda." diye konuştu.

Bak, tüm Türkiye'de Gazze dostlarıyla siyonist İsrail'in bu hukuksuz uygulamalarına karşı çıktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak, tüm bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filistin'deki zulmünü artıran İsrail'e karşı bizler de mücadelemizi sürdüreceğiz. Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze'yi gündemlerine almalı ve bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz, bu konuda öncülük etmelidir. Necip milletimizin, yıllardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar artırılmalıdır. Son olarak Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya ve tüm Gazzeli kardeşlerimize yardıma çağırıyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.12 15:20 - Son Güncellenme: 2018.10.12 15:56 - Gülcan Tekin
A