Bursa'da festivalin en güzel fotoğrafı belli oldu

Bursa'da festivalin en güzel fotoğrafı belli oldu

İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen "Festivalin En Güzel Fotoğrafı" konulu fotoğraf yarışmasının sonucu belli oldu. Dinçer Dışbudak'ın "Genç 2" isimli fotoğrafı jüri değerlendirmesi sonucunda 1'inciliğe layık görüldü.

2018.08.10 16:31 - Son Güncellenme: 2018.08.10 16:38 - Bursa Bölge
A
Bursa'da festivalin en güzel fotoğrafı belli oldu

Bursa İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinde, bu yıl bir ilke imza atıldı. Festival kapsamında "Festivalin En Güzel Fotoğrafı" konulu fotoğraf yarışması düzenlendi. Festival öncesi duyurusu yapılan yarışma kapsamında, 9 kişi toplamda 45 fotoğraf ile yarışmaya katıldı. Jüri Üyeleri İFSAD Onursal Başkanı İbrahim Peynirci, İFSAD Başkanı Erhan Çakır ve İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç'ın değerlendirmesi sonucu derece alan eser belli oldu.

ÖDÜLÜ BAŞKAN TABAN TAKDİM ETTİ

Yapılan değerlendirmede Dinçer Dışbudak'ın "Genç 2" isimli fotoğrafı 1'inciliğe layık görüldü. Dinçer Dışbudak için bugün İnegöl Belediyesi Başkanlık makamında ödül töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Alper Taban, yarışmanın jüri üyeleri ve Kültür Komisyonu ile birlikte Dinçer Dışbudak'ı ağırladı. Dışbudak'a 1'incilik alan fotoğrafı çerçeve halinde takdim edilirken, ayrıca yarışmanın ödülü olan yarım altın da Başkan Taban tarafından kendisine takdim edildi.

BU YIL İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bu yıl 31'incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimiz kapsamında dolu dolu etkinlikler gerçekleştirdik. Tam bir kültür harmanı, kültür şöleni, kültür mozaiği gerçekleştirdik. Şehrimize özellikle irtibat halinde olduğumuz kardeş belediyelerimizden ve beraberinde belediyemiz eliyle davet ettiğimiz misafir gruplarımız geldi. Beraberinde şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız, kültür derneklerimiz ve onların folklor ekiplerinin de destek ve katkılarıyla düzenlediğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimizi dolu dolu yaşadık. Bundan ötürü de en son yaptığımız değerlendirmede festivalimizin geçmiş pek çok festivalimize eşdeğer ve ilaveleriyle beraber dolu dolu bir etkinlik olarak kayda geçtiğini gördük. Özellikle üzerine ilave ettiğimiz işlerden biri de 14-21 Temmuz tarihleri arasındaki bu süreç içerisinde festivaldeki en güzel, en değerli fotoğraf karesini çekecek arkadaşlarımıza ufak bir hediye takdimimiz olacak demiştik. Bununla alakalı toplanmış bulunuyoruz" dedi.

45 FOTOĞRAF DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

Yarışmaya toplamda 45 fotoğrafın katıldığını dile getiren Başkan Taban; "Fotoğraf yarışmamız 15 yaş ve üzeri herkese açık olan bir yarışmaydı. Tabi her yarışmacıdan da en beğendiği 5 fotoğrafı bize aktarmasını istemiştik. Burada çok yüksek bir katılım olmasa da 9 fotoğraf severimiz bizlere başvurdu ve toplamda 45 fotoğraf değerlendirmeye alındı. Jüri üyelerimiz nezdinde bu fotoğraflar değerlendirildi. İFSAD Onursal Başkanı İbrahim Peynirci, İFSAD Başkanı Erhan Çakır ve İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Önder Kılıç Bey olmak üzere jürimiz tüm fotoğrafları değerlendirdiler. Beraberinde fotoğrafların içerisinden 1'inciyi seçtik. Ancak bu fotoğraflar içerisinde 2'nci ve 3'üncü diyebileceğimiz bir fotoğraf seçemedik. Dolayısıyla biz bugün bu yarışmanın 1'incisi olan Dinçer Dışbudak'a ödülünü takdim edeceğiz. Katkı veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu geliştirerek sürdürmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.10 16:31 - Son Güncellenme: 2018.08.10 16:38 - Gülcan Tekin
A