'Bursa'da evlat edinme'ye ilişkin iddialara soruşturma

'Bursa'da evlat edinme'ye ilişkin iddialara soruşturma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, Bursa'da evlat edinmeyle ilgili haberlerdeki iddialara ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

2017.11.13 07:41 - Son Güncellenme: 2017.11.13 07:50 - Bursa Bölge
A
'Bursa'da evlat edinme'ye ilişkin iddialara soruşturma
05:24 Bursa'da koruyucu aile 4,5 yıl sonra gelen haberle yıkıldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da koruyucu aile 4,5 yıl sonra gelen haberle yıkıldı

Bakanlığın Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bazı basın-yayın organlarında "Bursa'da evlat edinme"yle ilgili haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İddianın basına yansımasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatlarıyla idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca, soruşturmaya yönelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı denetçiler ve uzman ekipler de titiz bir çalışma yürütmektedir."​

NE OLMUŞTU?

Çocukları olmayınca 23 yıl sonra evlat edinmek isteyen Sezai Çavdar (46) ile eşi Gülser Çavdar (43), yaklaşık 5 yıl önce evlatlık edinmek istedi. Evlatlık edinmek isteyen çiftin maddi durumu yeterli bulunmayınca kendilerine koruyucu ailelik teklif edildi.

Bunun üzerine Çavdar çifti, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne koruyucu aile olarak başvuru yaptı. 11 aylık bir bebeğe koruyucu aile olan Çavdar çifti, Suat ismini verdikleri bebeğe 4,5 yaşına kadar baktı. Ancak aile müdürlükten 4 yıl sonra gelen telefonla yıkıldı. Ailenin mali düzeyinin yetersiz olduğunu belirten kurum yetkilisi, 4.5 yaşındaki Suat'ı ekonomik durumu iyi bir başka aileye evlatlık olarak verdiklerini söyledi. Aldıkları haberle yıkıma uğrayan Çavdar çifti, yetkililere seslenerek Minik Suat'ı geri istedi. 

Olayın ardından konuşan Gülser Çavdar, "5 sene önce evlatlık için yazıldık ama maddiyatımız uymayınca koruyucu aile olmayı kabul ettik. 4 yıl çocuk bizde kaldı. Bir gün aniden telefon açarak 'çocuğu başka aileye evlatlık vereceğiz' dediler. Bizde o an tepki verdik ve çocuğu vermek istemedik. Orada bir bayan bize 'kendi çocuğun olup ölse ne yapardın? Sen çocuğunu öldü bil' dediler" diye konuştu.

Çocuk ile aralarında kuvvetli bir bağ oluştuğunu anlatan Gülser Çavdar, "Çocuğum bana, 'anne sen süt kokuyorsun' diyordu. Beni anne biliyordu. Başka bir aileye gitmek istemezdi. Odasına giremiyorum, temizlik yapamıyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Oğlum geri gelsin. Allah'tan tek istediğim budur" dedi.

Sezai Çavdar da yetkililere seslenerek, çocuğun kendilerine geri verilmesini istedi. Çavdar, "Biz oğlumuzu evlat hasreti ile çok sevdik. Bizim her şeyimizdi. Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan tüm halkımızdan destek bekliyoruz. 1 yıldır oğlumuzdan ayrıyız. Bize sürekli evlat edinmek noktasında 'çocuk öncelikli olarak size verilecek' denilmeseydi, böyle olmayacaktı. Kendi öz ailesi çıksaydı, biz yine bir şey demeyecektik. Biz evlat edinmek için dilekçelerimizi de yazmıştık. Mahkeme olacak çocuğumuzu evlat edineceğiz diye beklerken, çocuğumuzu başka aileye verdiler. Nedenini sorduğumuzda ise sadece diğer ailenin durumunun daha iyi olduğunu söylediler" şeklinde konuştu.

Çocuğun kendilerine verilmesi için dava açtıklarını da dile getiren acılı çift, "Odası olduğu gibi duruyor. Son giydiği yeleğini bile yıkamadım. Her yerde onun hatırası var. Yetkililer bize yardımcı olsun. Davanın ilk duruşması yapıldı, ikincisi de 8 Şubat tarihinde yapılacak" dedi.

Öte yandan Aile Bakanlığı yetkilileri ise ailenin çocuğun evlatlık alınabilmesi için zamanında müracat etmediğini, bu yüzden bu şekilde işlem yapıldığını ifade ettiler. 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.13 07:41 - Son Güncellenme: 2017.11.13 07:50 - Aysın Komitgan
A