Bursa'da en güzel armutlar yarıştı

Bursa'da en güzel armutlar yarıştı

Gürsu Kültür Sanat ve Armut Festivali renkli görüntülene sahne oldu. "En güzel armut" yarışmasında çiftçiler kıyasıya yarıştı 

2017.08.12 13:47 - Son Güncellenme: 2017.08.12 13:51 - Bursa Bölge
A
Bursa'da en güzel armutlar yarıştı
04:22 Bursa'da en güzel armutlar yarıştı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da en güzel armutlar yarıştı

Türkiye'nin en önemli armut üretim merkezi olan Gürsu'da 20'ncisi düzenlenen Kültür Sanat ve Armut Festivali'nde "en güzel armut" yarışması yapıldı.

Bu yılki en güzel armut yarışmasına 32 çiftçi katılırken, armutların değerlendirilmesi Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden ziraat mühendisleri ve Ziraat Odası'ndan yetkililer tarafından yapıldı. Değerlendirmede Santa Maria armutları çeşitli kategorilerde puanlandırıldı.

En iyi armudun albenisini kaybetmemiş ve dalında çok fazla durmamış olması gerektiğini söyleyen Ziraat Mühendisi Hasan Vatansever, "En ideal Santa Maria armudu, rengini kaybetmemiş, şekil bozukluğuna uğramamış olanlardır. Ayrıca armutların içinde çekirdek evcikleri görülmelidir. Öte yandan armutlar aşırı derecede yaşlı olmamalı 250-300 gramı geçmemelidir" dedi.

Türkiye'deki armut üretiminin dörtte birinin ilçelerinde yapıldığını belirten Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, "Gürsu'da Santa Maria ve deveci armutları yetişiyor. Şu anda Santa Maria hasadı yapılıyor. Son yıllarda afetler yaşıyorduk. Ancak bu yaz çok sıkıntı yaşamadık. Tarladaki ürünler toptan ve marketlere satılırken, fiyatları 1 ile 2 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise, ilçeye marka değeri kazandırmak istediklerini ve bu hedef doğrultusunda çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ifade ederek, "Armutlara marka değerini kazandırmak için yarışma düzenleyerek çiftçilerimize ödüller veriyoruz. Çiftçilerimiz kendi armutlarını bu tür yarışmalarda sergileyerek Gürsu'nun ve kendi ürünlerinin tanıtımlarını yapıyor" şeklinde konuştu.
Yarışmada Karahıdır Mahallesi'nden Murat Turan'ın armutları en güzel armut seçilirken, Turan'a bir hafta Antalya tatili ödülü verildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.12 13:47 - Son Güncellenme: 2017.08.12 13:51 - Gülcan Tekin
A