Bursa'da ebru sergisi tam not aldı

Bursa'da ebru sergisi tam not aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) eğitmenlerinden Elif Aydın ve öğrencilerinin hazırladığı ebru sergisi Ördekli Kültür Merkezi'nde Bursalıların ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Birbirinden özel eserlerden oluşan serginin açılışını hat sanatı duayenlerinden Ahmet Zeki Yavaş yaptı.

2017.11.14 10:36 - Son Güncellenme: 2017.11.14 10:37 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da ebru sergisi tam not aldı

Serginin açılış konuşmasında Yavaş "Bildiğiniz gibi Anadolu'da yaşayan insanların bazı değerleri vardır. Bu değerler mesela klasik sanatlardan Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Çini, Kat'ı, Naht, Kalem İşi, Edirnekari, Kündekari gibi sanatlardır. Bunlara sahip olduğumuzu uluslararası alanda sanatla ilgilenen kimseler sık sık dile getiriyorlar. Bu sanatların günümüze kadar gelmesine vesile olan başta İstanbul ve Bursa olmak üzere çeşitli illerde yaşayıp bu sanatlara gönül veren çok insan var. Onlardan birisi de Elif Aydın kardeşimizdir. Kendisinin Bursa'da büyük bir bereketi var. " dedi.

Ünlü hattat Ahmet Zeki Yavaş sergideki eserleri tek tek inceledikten sonra "Klasik Sanatlarımız" konulu bir seminer de verdi. Seminer konuşmasına BUSMEK eğitmeni Elif Aydın ve öğrencilerinin ortaya çıkardığı bu serginin şimdiye kadar İstanbul'da dahi yapılmadığından bahsederek başladı. Klasik ebruyu tam anlamıyla kavrayıp bunu ilerletip artık tasarım düzeyinde eserler ortaya çıkardıkları için başta Elif Aydın olmak üzere sergide eserleri olan tüm öğrencileri tebrik etti.

Yavaş, klasik sanatlarımızdan bahsederken " bu coğrafyada yaşayan insanlar farklı medeniyetler ile birlikte yaşadılar ve bu birlikteliklerden en güzel şekilde faydalandılar. Anadolu halkı olarak kendi birikimlerimiz ile beraber diğer kültürlerin de sanatlarını birbirine en güzel şekilde harmanlayıp bugünkü Türk Kültür ve Sanatlarını tüm dünyaya sunduk. Zaten artık dünyanın her yerinde bu klasik sanatların sahibi olarak biliniyoruz." dedi.

Seminer sonrası Elif Aydın ve öğrencileri Ahmet Zeki Yavaş'a çiçek ve bir ebru tablo hediye ettiler. Ördekli Kültür Merkezi'ndeki sergi 17 Kasım 2017 tarihine kadar gezilebilecek. Elif Aydın , Ayşe Sağlam, Cansu Karaman, Didem Çiftçi, Nefise Meriç, Necmiye Çiçek, Şükriye Güleç, Şeydanur Gökçe, Sevim Atay, Piraye Korkmaz, Özcan Topaloğlu'nun eserleri ziyaretçilerden ve sanatseverlerden tam not aldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.14 10:36 - Son Güncellenme: 2017.11.14 10:37 - HABER MERKEZİ
A