Bursa'da duvarları şiirle aştılar

Bursa'da duvarları şiirle aştılar

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl "Adalet" temasıyla düzenlediği Uluslararası Şiir Festivali kapsamında şairler, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde şiir okudu. Selahattin Yolgiden ve Onur Sakarya'nın şiirlerini okuduğu buluşmada duvarlar şiirle aşıldı.

2018.10.12 16:23 - Son Güncellenme: 2018.10.12 16:24 - Bursa Bölge
A
Bursa'da duvarları şiirle aştılar

Nilüfer Belediyesi, 3.Uluslararası Şiir Festivali'nde kenti şiirle buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl "Adalet" temasıyla düzenlenen festivalin ilk gününde, adalete dikkat çekmek, onu tema olarak değerlendirerek bu yöndeki farkındalığı artırmak amacıyla Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde de etkinlik düzenlendi.

Tutuklu ve mahkûmların katıldığı etkinlikte, Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Selahattin Tutkun, Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürleri Mustafa Şimşek, Mesut Altıntaş, Eren Gümüşalan, kurum öğretmenleri Nevzat Özgür  ve Ayşe Özgen Kuru, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz  ile Nilüfer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner de yer aldı.  

Cezaevindeki etkinlikte,  iki genç şair Selahattin Yolgiden ile Onur Sakarya, tutuklu ve mahkûmlarla buluştu. "Duvarları Şiirle Aşmak" adıyla gerçekleşen etkinlikte şairler kendi şiirlerini okudular. Salondaki etkinlik sırasında cezaevi içinde kapalı devre canlı yayın yapıldı. Böylece salona gelemeyenler de etkinliği canlı izledi.

Şiir okumalarının ardından Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası konser verdi. Hareketli parçaların seslendirildiği konserde katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Şiirle dolu geçen etkinliğin sonunda Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz ve Berhan Soner'e cezaevinde yapılan el emeği ürünlerden hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.12 16:23 - Son Güncellenme: 2018.10.12 16:24 - Gülcan Tekin
A