Bursa'da Denetimli Serbestlik personeline beden dili anlatıldı

Bursa'da Denetimli Serbestlik personeline beden dili anlatıldı

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde personele yönelik düzenlenen kurumsal kapasiteyi artırıma yönelik  ''İletişim, Jest ve Mikro Mimikler'' semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan İzgören Akademisi Uğur Böcekleri Gönüllülerinden Yaşam Koçu Semih Pehlivan, bir kişinin tavırlarla kendini ele verdiğini söyledi.

2018.01.11 15:54 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Denetimli Serbestlik personeline beden dili anlatıldı

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün Bursa Adliye Sarayı 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlediği seminere Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, Müdür Yardımcıları Gülay Gül, Seyhan Yetgin, Gülsüm Erdoğmuş  ve Psikolog, Sosyolog, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen ve Vaka Sorumlusu personel katıldı.Konuşmacı Semih Pehlivan, "İnsanlarla kurulan iletişimde söylediklerimizden daha fazlası, beden dilimiz yoluyla karşı tarafa aktarılıyor. Bu kadar önemli olan ve çoğu zaman kontrolümüz dışında kendini ortaya koyan bedenimiz üzerinde nasıl kontrol sağlayabilir ve iletişimde bedenimizi nasıl daha işlevsel bir hale getirebiliriz? İnsanların davranışlarını okuyabilir miyiz? Mikro mimikler nelerdir?" diyerek tüm toplumlarda görülen ve gizlenmesi mümkün olmayan bu ifadeler ve beden dili hakkında seminere katılanları bilgilendirdi. Çeşitli görüntüleri sinevizyonda personele göstererek anlatan Pehlivan, "Bir insan karşısındakinin yaptığı mimikler ve hareketlerle sinirli, neşeli, suçlu, suçsuz olduğunu anlayabilir" dedi.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak da ''Müdürlüğümüz personeline yönelik çok büyük fayda sağladığını düşündüğüm, personelin kişisel gelişimi ve motivasyonuna yönelik bu seminerlerin devam edeceğini belirtmek isterim" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.11 15:54 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:54 - HABER MERKEZİ
A