Bursa'da Demokrasi Meydanı hizmete açıldı

Bursa'da Demokrasi Meydanı hizmete açıldı

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Demokrasi Meydanı, 15 Temmuzun sene-i devriyesinde coşkulu törenle hizmete açıldı.

2017.07.15 20:41 - Son Güncellenme: 2017.07.15 23:44 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Demokrasi Meydanı hizmete açıldı
07:54 Bursa'da Demokrasi Meydanı hizmete açıldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Demokrasi Meydanı hizmete açıldı

01:37 Bursa'da on binler bayrak yürüyüşünde buluştu

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da on binler bayrak yürüyüşünde buluştu

Daha evvel Fomara Meydanı olarak bilinen ve 15 Temmuzda demokrasi nöbetlerinin tutulduğu meydan, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı meydanın açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hain darbe girişiminden bahsederek, "Milletimizin cesaretini, ferasetini gördüğümüz o müthiş savunmanın yıldönümünde bir aradayız. O gecenin aydınlık sabahına dönüşmesine vesile olan 249 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim gazilerimizden razı olsun, bizlere de şehitlere layık olmayı, bu büyük Türk milletine layık olmayı nasip etsin. Bu millete tuzak kuranların en hainini geçen yıl tanıdık. Bu millet tarihte birçok hainliklere muhatap oldu. Ama karşısındaki düşmanın kim olduğunu biliyordu. Düşmanın niyetini biliyordu. Tarih boyunca ilk deha kendinden gibi görünen, milletin değerlerini istismar eden bir yapıyla karşı karşıya kaldı. Bu milletin inancını, manevî ve millî değerlerini, bayrağını istismar eden, milletimiz bu argümanlarla kullanan ve istismar eden 40 yıllık bir hain planla 15 Temmuz akşamı karşı karşıya kaldı. O hainler ki annelerinden, babalarından evlatlarını çalmıştı. 15 Temmuz akşamı o çaldıkları evlatları, milletinin değerlerini, vatanını, bayrağını bir dolara satacak kadar akıllarını ve vicdanlarını birilerine teslim etmişler. Bu milletin feraseti, cesareti, onların hain emellerini bir iki saatte çözdü. Bunlar haindir, kalleştir, katildir, şerefsizdir diyen bu büyük millet, çocuklarıyla, gençleriyle anneleriyle, kadınlarıyla, yetişkinleriyle, her kesimiyle o akşam ayağa kalktı" dedi.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Allah'a şükürler olsun ki dimdik ayakta durdu. Başı dik, alnı açık, 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe ne pahasına olursa olsun yürüyeceğim' dedi. O akşamın karanlığını aydınlığa çevirdi. 12 saatin içinde hainlerin topunu yerle bir etti. bu millet, bayrağına da, vatanına da, demokrasisine de sahip çıktı. Bu meydanlar hep demokrasi meydanı oldu. Burada demokrasi nöbetleri tutuldu. Şimdi de bu meydanda demokrasi bayramımızı kutluyoruz. Demokrasi bayramınız kutlu olsun. Annelerimizin ak sütü gibi doya doya kutlayabileceğimiz, hak ettiğimiz bir demokrasi bayramını birlikte şekillendirdik. Başta cumhurbaşkanımız, Rabbim ondan razı olsun. 80 milyonun kardeşliğini kimse bozamayacak. Bu büyük milletin büyük medeniyet yolculuğunu kimse engelleyemeyecek. Bu milletin mayası sağlam, temiz. Bu milletin feraseti bütün oyunları bozar. Dosta güven, düşmanlara da her türlü korkuyu yaşatır. Birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi 2023'te muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe hep birlikte taşımaya var mıyız? Bu milletin vicdanıyla beraber yürüyenler hep kazanmıştır. Milletin baş tacı olmuştur. Rabbim bu büyük milletin vicdanını güçlü bir şekilde temsil etmeyi bize nasip etsin".

"Onlar ayak teri, biz akıl ve alın teri döküyoruz"
Birileri otobanların kenarında yürüyerek ayak teri dökebilir, ama biz akıl teri, alın teri döküyoruz. Gönül sızısı çekiyoruz. Birileri ayak kokularını bu millete dinletmeye çalışıyor. Millet onları elinin tersiyle itiyor. Millet, onların nefislerinin mahkumu olduğunu anında okuyor. Bu, geçici olarak birilerini marifet sahibi yapabilir. Ama kalıcı olabilmek milletin vicdanıyla yürümekten geçer. Hukuk devletini, demokrasini daha güçlü hale getirebilmek için önce milleti anlamak gerekir. Ey Kılıçdaroğlu! Bu milletin evlatları üniversitelerde baş örtüsü zulmüyle inlerken sen nerelerde yürüyordun? Baş örtüsü zulmünü kaldıran anayasa değişikliğini biz meclisten geçirirken, sen Anayasa Mahkemesi'ne götüren değil miydin? Bugün FETÖ'cülerin avukatlığını yapmak, hak ettikleri cezayı almamaları için sahte bir adalet yürüyüşü yapmak CHP'li seçmenin de vicdanını rahatsız ediyor. Nasıl FETÖ'cüler iradelerinin prizini başka fişe taktılarsa, CHP'nin üst yönetimi de akıl fişlerini başka prize takmışlar. Bu meydanı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bursalılara da bu meydan hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Bursa ayakta! İşte o 'an'lar...

İLGİLİ GALERİ

Bursa ayakta! İşte o 'an'lar...

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.07.15 20:41 - Son Güncellenme: 2017.07.15 23:44 - Ali Yaşar
A