Bursa'da DEAŞ operasyonu! 4 kişi yakalandı

Bursa'da DEAŞ operasyonu! 4 kişi yakalandı

Silahlı eğitim aldıkları Suriye'de örgüt adına savaştıktan sonra Türkiye üzerinden sahte pasaportlarla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Fas ve Tunus uyruklu 3 DEAŞ üyesi ile bunlara yardım eden bir kadın Bursa'da yakalandı, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

2018.01.11 13:13 - Son Güncellenme: 2018.01.11 13:14 - Bursa Bölge
A
Bursa'da DEAŞ operasyonu! 4 kişi yakalandı
01:59 Bursa'da DEAŞ operasyonu: 38 gözaltı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da DEAŞ operasyonu: 38 gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu teröristlerin örgütsel faaliyetlerini Türkiye ve Avrupa ülkelerinde sürdürmelerinin engellenmesi çalışmaları kapsamında, Suriye'de silahlı faaliyet gösteren 3 terör örgütü DEAŞ üyesinin sahte pasaport ve kimlikle kente geldiklerini belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Yıldırım ilçesindeki eve operasyon düzenledi.

Operasyonda Tunus uyruklu "Abu Ali" kod adlı Rauf Ben M. (37), şüphelilere yardım eden kız kardeşi Amma H. (31), Fas uyruklu "Abu Nur" kod adlı Muhammed O. (29) ve Tunus uyruklu "Abu Hacer" kod adlı Taha Ben A. (36) gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada sahte Portekiz ve İtalyan kimlikleri ile pasaportları ele geçirildi. 2013 yılından sonra ülkelerinden Suriye'ye giden şüphelilerin, örgüte ait kamplarda silahlı eğitim aldıkları, ardından da DEAŞ adına çeşitli noktalarda savaştıkları öğrenildi.

Şüphelilerden Muhammed O'nun, yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmeden önceki işlemlerini tamamlamak amacıyla bir süreliğine konaklama için Bursa'daki tanıdıklarının yanına geldiği belirtildi. Zanlının aynı şekilde Avrupa'ya gitmeye çalışan Rauf Ben M. ile Taha Ben A'yı da kente davet ettiği ve beraber ev kiraladıkları belirlendi.

Evdeki aramada ele geçirilen sahte kimlik ve pasaportların, DEAŞ'lılar tarafından internet üzerinden bağlantıya geçtikleri İngiltere'deki kişilere para karşılığı hazırlatıldığı ortaya çıktı.

Amma H'nin, İngiltere'den gelen bu sahte pasaport ve kimlikleri, yaşam sürdüğü Dubai'de teslim aldığı, turist olarak Türkiye'ye giriş yaparak Bursa'da ağabeyi ve arkadaşlarına verdiği öğrenildi.

Muhammed O'nun ise Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütü DEAŞ'ın sözde mahkemelerinde katiplik ve bir dönem örgütteki sözde emirin şoförlüğünü yaptığı saptandı.

Öte yandan, örgüt mensuplarının, Bursa ve Kilis'te il göç idaresi müdürlüklerine kendilerini Suriyeli gibi tanıttıkları, sahte isimlerle müracaatta bulundukları da ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.11 13:13 - Son Güncellenme: 2018.01.11 13:14 - Gülcan Tekin
A