Bursa'da "Danıştay kararı uygulanmıyor" tartışması

Bursa'da "Danıştay kararı uygulanmıyor" tartışması

Bursa Büyükşehir Belediye ve Gemlik Belediye meclisinin aldığı ve imar planlarına işlenen yanıcı ve patlayıcı madde üretimi ve depolanmasıa getirilen ve Bursa 2. İdare Mahkemesince iptal edilen kararı Danıştay onayladı. Gemlik Gübre Sanayi ve Gemport Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yıldırım, Gemlik Belediyesi'ni, Danıştay kararını uygulamamakla suçladı.

2017.06.27 14:46 - Son Güncellenme: 2017.06.27 14:49 - Bursa Bölge
A
Bursa'da "Danıştay kararı uygulanmıyor" tartışması
01:32 Bursa'da CHP ve MHP'den Gemport hisselerinin ucuza satıldığı iddiası

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da CHP ve MHP'den Gemport hisselerinin ucuza satıldığı iddiası

Gemlik Gübre Sanayi ve Gemport yönetim kurulu üyesi Mehmet Yıldırım yaptığı açıklamada Gemlik Belediyesi'ni eleştirdi. 2013 yılında Gemlik Belediye Meclisi'nin, ilçe sınırları içinde yer alan mevcut sanayi ve depolama alanların da ilave kömür, kurşun, krom, çinko, amonyak, nitrik asit bunun gibi maddeler ile yanıcı, parlayıcı, boğucu ve patlayıcı cinsten madenlerin depolanması, işletilmesi, üretim ve satışının yapılamayacağı konusunda karar aldığını belirten Yıldırım, "Bu karar Büyükşehir Belediyesi'nce de 1/5000 ölçekli imar planlarına plan notu olarak işlenmişti. Biz bu durum karşısında açmış olduğumuz dava Bursa 2. İdare mahkemesince hukuka ve kamu yararına uygun bulunmadığı gerekçesiyle, 22 Kasım 2015 tarihinde iptal edildi. Gemlik Belediyesi durumu Danıştay'a temyiz etti. Danıştay'da, Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin kararını hukuka uygun bularak 19 Nisan 2017 tarihinde onayladı. Kararı, yerel mahkeme ile taraflara bildirdi. Bu durum karşısında Bursa Büyükşehir Belediyesi 1/5000 lik plan notlarında düzenleme yaparak gerekli düzeltmeyi gerçekleştirdi. Ancak aradan geçen 60 gün süreye rağmen Gemlik Belediyesi 1/1000'lik planlardaki değişiklikleri halen yapmıyor. Yapmadığı gibi iptal edilen meclis kararına rağmen sanayici üzerinde hukuksuz olarak korku salmaya devam ediyor" dedi.

Gemlik Gübre Sanayi ve Gemport yönetim kurulu üyesi Mehmet Yıldırım, Gemlik Belediyesi'ni sahibi olduğu şirketlerle haksız yere uğraşmakla suçladı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.06.27 14:46 - Son Güncellenme: 2017.06.27 14:49 - Aysın Komitgan
A