Bursa'da 'çocukluk hayalim' dedi, 88 model arabayı kamyonet yaptı (ÖZEL HABER)

Bursa'da 'çocukluk hayalim' dedi, 88 model arabayı kamyonet yaptı (ÖZEL HABER)

Bursa'da oto tamir işiyle uğraşan Soydan Demir, çıraklık hayali olan projeyi hayata geçirdi. Demir, 88 model TOFAŞ Kartal marka aracının projesinin kendi çizerek 3 kapılı kamyonete çevirdi, üzerine bir de patentini alıp ruhsata işletti.

2019.05.17 09:12 - Son Güncellenme: 2019.05.17 10:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 'çocukluk hayalim' dedi, 88 model arabayı kamyonet yaptı (ÖZEL HABER)
03:22 Bursa'da çocukluk hayalim dedi 88 model arabayı kamyonet yaptı (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da çocukluk hayalim dedi 88 model arabayı kamyonet yaptı (ÖZEL HABER)

SEFA BALABAN - BURCU SEKMEN / BURSADABUGUN

Bursa'da yıllardır teknik servislerde çalışıp daha sonra kendi tamirhanesini açan Soydan Demir, 88 model arabasını çıraklık hayalim diyerek projesini çizdi, kamyonete çevirdi. Demir, 1 yıl yapmak için uğraştığı aracına 6 ay uğraşarak patent aldı, ruhsata işletti. Projesinin bitirdiği için çok mutlu olduğunu belirten Demir, "Çekirdekte yetişme oto tamircisiyim. Bu aracı yapmak çiraklık okuluna gittiğim günden beri hayalimdi. 88 model Kartal aracımı kamyonete çevirdim. Kestim, tamamen kendi imalarım, kendi projem. Ruhsata işlettim, çift kabin kamyonet geçiyor. Çok güzel bir şey meydana çıkardık. Emek sarf ettik, maddi olarak da biraz zorladı" dedi.

4 KAPI DEĞİL 3 KAPILI

İlk olarak aracı 4 kapı yaptığını ancak patent alamadığı için birini iptal ederek 3 kapıya çevirdiğin anlatan Soydan Demir, "Bizim tamirci camiasında böyle şeyler yapmak hepimizin hayalidir. Ancak bunlar imkan ve zaman meselesi. Böyle bir şey meydana getirdim. Güzel olduğuna da inanıyorum. Kapıları, kasası ve tavanı kendi imalatım" ifadelerini kullandı.

"20 BİN LİRAYA MAL OLDU"

Aracın kendisine 20 bin liraya mal olduğunu anlatan Demir, "1 yıl bu hale getirmem sürdü. 6 ay kadar da ruhsata işlettirmem için Makine Mühendisleri Odası'ndan ve Ankara'da bakanlıktan onaylanması sürdü. Sonunda başardık, ruhsata işlettik. Fenni muayenemizden rahat bir şekilde geçiyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.17 09:12 - Son Güncellenme: 2019.05.17 10:17 - HABER MERKEZİ
A