Bursa'da çocukları sinema yolculuğuna çıkardı

Bursa'da çocukları sinema yolculuğuna çıkardı

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Çocuklara Kitap Söyleşileri etkinliğine konuk olan Banu Bozdemir, hem Küçük Sinemacılar adlı kitabı üzerine çocuklarla söyleşti hem de geçmişten günümüze sinemanın yolculuğunu çocuklarla paylaştı.

2018.11.06 15:22 - Son Güncellenme: 2018.11.06 15:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da çocukları sinema yolculuğuna çıkardı

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nün, çocukları, yazarlarla buluşturduğu etkinlik olan "Çocuklara Kitap Söyleşileri" bu kez çocuk kitabı ve sinema yazarı Banu Bozdemir'i ağırladı.

Nâzım Hikmet Kültürevi ve Misi Çocuk Kütüphanesi'nde iki ayrı etkinlik olarak gerçekleşen söyleşilere Yolçatı Ortaokulu, Fethiye Ortaokulu, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu, Eşref Ergin Ortaokulu ve Zekai Gümüşdiş Ortaokulu'ndan gelen 350'ye yakın öğrenci katıldı. Etkinlikte, çocuklara yönelik ilk sinema kitabı olma özelliği taşıyan "Küçük Sinemacılar" adlı kitabı üzerine söyleşen Bozdemir, sinema sanatının gelişim evrelerini de çocuklara aktardı.

Türk ve dünya sinemasının ilk döneminden, günümüze ulaşan yolculuğunu çocuklarla paylaşan Bozdemir, dünyada çekilen ilk sinema filmi ile çocuklara yönelik çekilen ilk sinema filmlerini de sundu.

Çocukların ilgiyle takip ettiği söyleşide sinema filmlerinin yapım süreçlerine değinen Bozdemir, sinema oyunculuğundan film türlerine, film eleştirmenliğinden yerli ve yabancı film festivallerine birçok konuyu da çocuklara anlattı. Bozdemir, çocukların merak ettiği soruları da yanıtladı. Söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Banu Bozdemir'e anmalık vererek teşekkür etti. Banu Bozdemir, söyleşinin ardından "Küçük Sinemacılar" adlı kitabını, Nilüferli çocuklar için imzaladı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.06 15:22 - Son Güncellenme: 2018.11.06 15:23 - HABER MERKEZİ
A