Bursa'da çıkmaz sokaklar açılıyor

Bursa'da çıkmaz sokaklar açılıyor

Bursa'da kent içi ulaşımda yaşanan sorunların kaldırılması hedefiyle çıkmaz sokak sayısını da azaltan Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Mahallesi'ndeki bir çıkmaz sokağı daha açtı.

2017.09.17 14:03 - Son Güncellenme: 2017.09.17 14:08 - Bursa Bölge
A
Bursa'da  çıkmaz sokaklar açılıyor

Yıldırım Maltepe Mahallesi'nde kamulaştırılan binanın yıkılması ile Şahin Sokak ile Çamlıca Sokak birbirine bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımda tıkanan tüm noktaların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. 

Bursa'da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak düzenlemeleriyle yatırım bütçesinin yüzde 70'ine yakınını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, mahallelerde yoğun ve çarpık yapılaşmanın neden olduğu çıkmaz sokakları da bir bir açıyor. Sosyal donatı alanı açısından en sıkıntılı bölgelerden olan Yıldırım Maltepe Mahallesi'ndeki Şahin Çıkmazında bulunan bir bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şahin Sokak ile Çamlıca Sokak bağlantısı üzerinde bulunan tek katlı binanın yıkımına başladı.

Görev ayrımı yapmıyoruz

Yıkım çalışmaların yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kent içi ulaşımda çıkmaz sokakların önemli bir sorun olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Bu çalışmaları yaparken 'bu iş Büyükşehir'in, bu iş ilçe belediyesinin' diye ayrım yapmıyoruz. Bursa'mızda çok sayıda çıkmaz sokak var. Bu konuda Yıldırım da en sıkıntılı bölgelerimizden. Sosyal donatı alanlarının yetersiz olduğu Maltepe Mahallemizde Şahin çıkmazının açılması uzun zamandır isteniyordu. Bu konuda gerekli kamulaştırmayı yaptık ve şimdi de binayı kaldırıyoruz. Böylelikle Şahin Sokak ile Çamlıca Sokak birbirine bağlanmış olacak. Bursa'da ulaşımın tıkandığı tüm noktalarda bu çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Maltepe Mahalle Muhtarı Erdinç Çevik de mahallede uzun süredir sorun olan evin yıkılması konusunda verdikleri destek nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.09.17 14:03 - Son Güncellenme: 2017.09.17 14:08 - Gülcan Tekin
A