Bursa'da çevreyi kirletenlere ceza yağdı

Bursa'da çevreyi kirletenlere ceza yağdı

Bursa İnegöl Belediyesi, doğal ortamları adeta bir çöp ve moloz yığınına çeviren sorumsuz kişi ve firmalara ceza yağdırdı.

2018.07.30 16:22 - Son Güncellenme: 2018.07.30 16:30 - Bursa Bölge
A
Bursa'da çevreyi kirletenlere ceza yağdı

İnegöl Belediyesi tarafından son 10 gün içerisinde yapılan denetim ve kontroller neticesinde ömrünü tamamlamış eski ev eşyalarını veya inşaat molozlarını gelişi güzel bir şekilde uygunsuz yerlere attıkları tespit edilen 15 kişi ve 2 firmaya 27.492 TL tutarında ceza kesildi.

Çevre ihlali yüzünden kesilen cezalar hakkında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çevre kirliliğine neden olan her türlü girişime asla müsamaha göstermeyerek gerekli yasal işlemlerin yapılacağını hatırlatarak tüm vatandaşları bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımızın çevreye karşı daha duyarlı olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DENETİM VE KONTROLLER SIKLAŞTIRILDI

Gerek Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetim ve kontroller gerekse Çözüm merkezine gelen şikayetler neticesinde çevre sağlığı açısından ciddi ihlallerin yapıldığını belirten Başkan Taban, "Yapılan değerlendirme neticesinde çevre ihlalleri konusunda denetimlerimizi sıklaştırarak bu alanda yaşanan olumsuz sonuçların önlenmesi amacıyla yoğun bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda belediyemizce belirlenen alanların dışına veya bu konuda lisansı olan firmaların haricinde atıklarını gelişigüzel bir şekilde çevreye bırakarak doğal ortamları adeta bir çöp ve moloz yığınına çeviren sorumsuz kişi ve firmalara gereken cezai müeyyideler uygulanmıştır" şeklinde konuştu.

27.492 TL TUTARINDA CEZA KESİLDİ

Bu aşamada hem gözlemleyerek hem de mobil kamera sistemiyle sıkı bir takip yaptıklarını belirten Taban, "Son 10 gün içerisinde yapılan denetim ve kontroller neticesinde ömrünü tamamlamış eski ev eşyalarını veya inşaat molozlarını gelişi güzel bir şekilde uygunsuz yerlere attıkları tespit edilen 15 kişi ve 2 firmaya 27.492 TL tutarında ceza kesilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çevre kirliliğine neden olan her türlü girişime asla müsamaha göstermeyerek gerekli yasal işlemlerin yapılacağını hatırlatarak tüm vatandaşlarımızı bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyoruz" dedi.

ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Çevremizi koruyarak temiz bir şehirde yaşamak her vatandaşımızın en doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz diyen Taban, "Bu bağlamda tüm vatandaşlarımızın bu konuda sorumlu bir birey olarak çevreyi kirleten her türlü girişimi belediyemizin Alo 153 nolu Çözüm Merkezine anında bildirmelerini istirham ediyoruz. Son olarak bu güzelim şehre geleceğimiz olan çocuklarımız için sahip çıkmamız gerektiğini unutmadan daha temiz bir İnegöl için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.30 16:22 - Son Güncellenme: 2018.07.30 16:30 - Gülcan Tekin
A