Bursa'da çeşmeden su içenler dikkat! Skandal sürüyor

Bursa'da çeşmeden su içenler dikkat! Skandal sürüyor

MHP Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "Uzun süredir gündemde tuttuğumuz dağ köylerimizdeki foseptik kuyularının barajlara akıtılmasını içeren uyarılarımıza bugün yeni bir görüntü ve ihmali ekliyoruz" dedi.

2017.11.20 09:53 - Son Güncellenme: 2017.11.20 10:43 - Bursa Bölge
A
Bursa'da çeşmeden su içenler dikkat! Skandal sürüyor
07:11 Bursa'da büyük skandal!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da büyük skandal!

01:59 Bursa'da foseptikler hala barajlara akıyor!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da foseptikler hala barajlara akıyor!

Bursa'da foseptik kuyuları kentin içme suyu havzasına akıtılmaya devam ediyor!

2015'te Nilüfer ve Doğanca Su Koruma Havzası'nda kalan köylerde BUSKİ'nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarının bağlandığı Foseptik çukurlarının; patlatılarak derelere akıtıldığı ve Bursa'nın su ihtiyacını karşılayan barajlara verildiği görüntülerle ortaya çıkarılmıştı!

Foseptik sularının barajlara nasıl karıştığı çekilen görüntülerle gözler önüne serilmişti!

Aradan geçen uzun süreye karşın, bu vahim manzarada bir değişiklik olmadığı yine görüntülerle ortaya konuldu. 

MHP Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, yaptığı açıklamada "Uzun süredir gündemde tuttuğumuz dağ köylerimizdeki foseptik kuyularının barajlara akıtılmasını içeren uyarılarımıza bugün yeni bir görüntü ve ihmali ekliyoruz" dedi.

Aydın, "Küçükdeliller köyündeki foseptik kuyusu gizli bir hat ile yine nehir ve dolayısıyla barajlarımıza akıtılmaya devam etmektedir. Yerinde yaptığımız tespiti Bursa kamuoyu ve yetkililerle paylaşmak istiyoruz. Diğer köylerimizdeki foseptik kuyularının durumu da rezaleti ortaya çıkardığımız ilk gün gibi devam etmektedir. Yeni bir döneme başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bir çok köyümuzun (mahalle) ilçemizde olması münasebetiyle Osmangazi Belediye Başkanlığına tekrar uyarı ve gereği için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

MHP 2015'TE AŞAĞIDAKİ SORULARI SORMUŞTU...

Büyük skandalı ortaya çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi Belediye Meclis Grubu aşağıdaki soruları kamuoyu gündemine taşımıştı...
"- Foseptik kuyularını kim patlatıyor?
- Patlatılan kuyulardan derelere akışı sağlayan boruları kimler döşedi?
- Yolu dahi olmayan bölgelere kuyuları kim yaptı? (Mürseller ve Uluçam köyleri)
- BUSKİ ihale şartnameleri ile tespit olunan şekliyle su havzasının kirlenmesi aşamasında olayın neresinde?
- Bu olay sadece bir işgüzarın işi değil de bilinçli mi yapılıyor? Çünkü 19 köyün tamamında tablo aynı.
- Köylerde iddia edildiği gibi vidanjör firması hizmet vermediği halde köy muhtarlarına işlem yapılmıştır gibi imza alarak haksız bir kazanç mı sağlamakta?
- BUSKİ ve dolayısı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Doburca tesislerinde arıtma işlemi yaparak bu işten sıyrıla bileceğini mi sanmakta? Çünkü arıtma işleminden önce adı üstünde "su koruma havzası" o bölgenin kirlenmesini önlemekle mükellefler.
- Doğanca Barajı öncesinde akan Nilüfer deresinin içler acısı hali ve barındırdığı çöp yığınlarında o çöpü oraya atan vatandaşın suçunun olduğu kadar, bütün şehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerde çöp toplama işinin düzgün yapılmaması ile ilgili belediyeler de suçlu değil mi?
- Yıllardır yürütülen kapmaya ve oluşturulan kamu spotlarına göre madem "Bursa'da su çeşmeden içilir" BUSKİ, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve diğer ek hizmet binalarında her kattaki su sebillerini kim nasıl açıklayacak?"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.20 09:53 - Son Güncellenme: 2017.11.20 10:43 - Yaman Kaya
A