Bursa'da Büyükşehir'den Mudanya Belediyesi'ne tepki

Bursa'da Büyükşehir'den Mudanya Belediyesi'ne tepki

Büyükşehir Yasası'yla Bursa'nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde aynı hızla sürdürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, aynı durumun Mudanya için geçeri olmadığını söyledi. Öte yandan Mudanya'nın trafik ve otopark sorununa yönelik hazırladıkları trafik projesinin "bilimsellikten uzak, yetersiz" olduğunu iddia eden Büyükşehir Belediyesi'ne Başkan Hayri Türkyılmaz'dan yanıt gecikmedi.

2018.07.18 14:07 - Son Güncellenme: 2018.07.18 14:21 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Büyükşehir'den Mudanya Belediyesi'ne tepki
02:55 Mudanya köylerinde Aktaş rüzgarı

İLGİLİ VİDEO

Mudanya köylerinde Aktaş rüzgarı

Mudanya halkına daha çok hizmet etmek istediklerini fakat her zaman için ilçe belediyesinin engeliyle karşılaştıklarını belirten Başkan Aktaş, "'Evciler'e örnek olsun' diye lavobalar yapmak istiyoruz. Mudanya Belediyesi 'Yer benim' diyor. 'Buyurun siz yapın' diyoruz. 4 senedir herhangi bir faaliyet yok. Benzer sıkıntıyı, buradaki hemen her bölge için her girişimimizde yaşıyoruz. Bu şekilde mantık, anlayış olmaz" dedi.

Başkan Aktaş, Mudanya'ya bağlı 10 köye teknik gezi yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal ve teşkilat üyeleriyle birlikte önce Mudanya Kumyaka ve Trilye bölgelerinde sahil incelemesinde bulunan, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan tesisleri kontrol eden Başkan Aktaş, ardından sırasıyla Söğütpınar, Çamlık, Evciler, Emirler Yenicesi, Çayönü, Çekrice, Balabancık ve Ülküköy mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

İlçe belediyesinin engeli...

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya'ya hizmet götürmekte zorlandıklarını söyledi. Yerel yönetimlerde dişli-çark uyumunun büyük önem taşıdığını, bu uyumda senkronize olamamanın hizmet ve yatırımları olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Aktaş, Mudanya'da bu durumu sıklıkla yaşadıklarını söyledi. Mustafakemalpaşa ya da başka bir ilçe belediyesiyle herhangi bir problem karşısında rahatlıkla görev paylaşımında bulunduklarını ve vatandaşın talebini en kısa sürede yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Aktaş, Mudanya için benzer durumun sözkonusu olmadığını anlattı. Mudanya'da gerçekleştirmek istedikleri yatırım ve hizmetlerin her defasında ilçe belediyesi tarafından engellendiğini, bu durumun adeta kronik bir hal aldığını söyleyen Başkan Aktaş, "Siyasette dişli-çark uyumu çok önemlidir, özellikle Büyükşehir Yasası'yla beraber. Maalesef Mudanya'da biz bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Üzülerek söylüyorum, 'Evciler'e örnek olsun' diye, lavobalar tesis etmek istiyoruz. Mudanya Belediyesi diyor ki 'Yer benim'. 'Hadi o zaman siz yapın' diyoruz. 4 senedir herhangi bir faaliyet yok. Böyle şey olmaz" diye konuştu.

Sözde ulaşım master planı...

Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada, Mudanya Belediyesi tarafından 'kamuoyu yoluyla' kendisine iletilmeye çalışılan sözde ulaşım master planını da eleştirdi. 4 yılda 3 kez bile meclis toplantısına katılmayan bir ilçe belediye başkanının ulaşımla alakalı master plandan söz etmesinin şaşırtıcı olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, masa başında çizilmiş, hiçbir alt yapısı olmayan, bilimsel dayanağı bulunmayan, çözüm üretmeyecek planla ahkam kesilmeye çalışıldığını hatırlattı. Mudanya halkının bunun takdirini yapacağına inandığını belirten Başkan Aktaş, "Seçim endeksli çalışan bir parti değiliz. Bizim genel başkanımız neredeyse yılın 365 günü bu performansı, heyecanı ortaya koyuyor. Bir mahallenin daha sıkıntısını giderebilir miyiz, bir problemi daha halledebilir miyiz; bunun derdi ve hesabı içerisindeyiz. Mudanya halkına verdikleri destek ve sağladıkları katkı için teşekkür ediyorum. İnşallah onlara daha çok hizmet edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'E MUDANYA BELEDİYESİ'NDEN YANIT GELDİ!

Mudanya'nın özellikle yaz mevsiminde büyük bir kaosa dönüşen trafik ve otopark sorununa yönelik hazırlanarak, UKOME'ye sunulan trafik projesinin "yetersiz" olduğunu iddia eden  Büyükşehir Belediyesi'ne Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan yanıt gecikmedi.  Mudanya Belediyesi'nin teknik ekiplerince hazırlanan projeyi "bilimsellikten uzak, yetersiz" olarak nitelendiren Büyükşehir Belediyesi'nin benzer projeyi kamuoyuna açıkladığını kaydeden Başkan Türkyılmaz, "Büyükşehir'in reklamı bırakıp, söz verdiği gibi trafik sorununu çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. Bununla ilgili desteğe de hazırız. Yeter ki 4 yılda yaptıkları ve 4 ayda çürüyen Sahil Projesi gibi olmasın" dedi.  

Başkan Türkyılmaz, Bursa'nın denize açılan kapısı Mudanya'nın yaz mevsiminde artan trafik yükünden şikayet eden ilçe sakinlerinin tepkisi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne sunulan trafik projesini yeniden gündeme getirmişti. Büyükşehir Belediyesi de projenin yetersiz olduğunu iddia ederek Mudanya'nın trafik sorununun Ulaşım Ana Planı kapsamında çözüleceğine yönelik açıklama yapmıştı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Ana Planı çerçevesinde Mudanya için açıkladığı güzergah çalışmalarının UKOME'ye sundukları projede belirtilen çözümlerden bir farkı olmadığına dikkati çekerek, "Büyükşehir Belediyesi, bilimsellikten uzak dediği projenin aynısını Mudanya'ya uygulamaya çalışıyor. Mudanya Sahil Projesi'nin tamamlayıcısı olarak açıkladığı çözümlerle Halitpaşa ve Mustafa Kemal Paşa caddeleri üzerinde geliştirilmesi ve bu caddelerin araç trafiğine kapatılması öngörülüyor. Bunu biz yıllardır söylüyoruz. Yine aynı açıklamada 4 adet otopark planlandığı belirtilirken, belediye olarak Dolgu Alanı adıyla bilinen bölgede yaptığımız otoparkı elimizden alarak ücretli hizmet vermeye başladılar. Yine, İpar ve Değirmendere caddelerinin Doğu-Batı istikametinde tek yön uygulaması ve Su Deposu, Engin Adıyaman, Şehit Hakan Tamaç caddelerinin, Bursa istikametinde tek yön uygulaması öneriliyor. Biz ne diyorduk? Bizimle aynı çözümde buluşmaları sevindirici ancak kamuoyunu yanıltmasınlar. Görevlerini yapsınlar, biz de destekleyelim" dedi. 

SAHİLLERDEKİ PİSLİK VE HAKSIZ İŞGALLERİ DE UNUTMAYIN!
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, trafik sorununa el atan Büyükşehir Belediyesi'nin sahillerdeki temizliğin yanı sıra, haksız işgallere de göz yumulmaması konusunda da hatırlatmada bulundu. Mudanyalılardan sürekli Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında kalan ilaçlama, sahiller ve haksız işgallerle ilgili şikayet aldıklarına dikkati çeken Başkan Türkyılmaz, "Mudanya Belediyesi olarak görevlerini yapmayan Büyükşehir Belediyesi'nin yetkili müdürleri hakkında sahillerde göz yumulan haksız işgallerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bu suç duyurusu, halkın kullanımına açtığımız plajlardaki işgallerin de kaldırılmasını kapsıyor. Bir kez daha Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunurken, yapmış olduğumuz suç duyurusuyla ilgili Savcılığı da göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.18 14:07 - Son Güncellenme: 2018.07.18 14:21 - HABER MERKEZİ
A