Bursa'da BURBAK krizi!

Bursa'da BURBAK krizi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otopark fiyatını 24 saate kadar 1 liraya çekmesi, Bursa'da BURBAK'ta istifa depremi ile sonuçlandı.

2018.03.14 15:07 - Son Güncellenme: 2018.03.14 15:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da BURBAK krizi!
03:43 Bursa'daki okul trafiği yoğunluğu havadan görüntülendi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki okul trafiği yoğunluğu havadan görüntülendi

Trafik sorununun ilk sırada olduğu Bursa'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın otopark ücretini Ankara'da olduğu gibi 1 lira seviyesine çekmek istemesi üzerine, BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin, 2 genel müdür yardımcısı ve 6 üst düzey yöneticinin istifası ile sonuçlandı.

Yıllık zararı, tahsil edilmeyen otopark ücretleri nedeni ile 20 milyon lira düzeyinde olan BURBAK'ın kapalı otoparklarından da yaklaşık 3 milyon zararı olduğu biliniyor. Her ay 1 milyon 200 bin lira Büyükşehir'den personel giderleri için takviye alan BURBAK'da istifaların sadece 9 üst düzey yönetici ile sınırlı kalmayacağı dile getiriliyor.

2 Kasım 2017 Recep Altepe'nin istifası ile boşalan koltuğa oturan Alinur Aktaş, BURULAŞ, BURFAŞ ve BUSKİ Genel Müdürlüğü personeli ile yollarını ayırmış, BURBAK için vatandaşların yoğun şikayetlerine rağmen tasarrufta bulunmamıştı.

Altepe sonrası, Büyükşehir'in icraatlarına olan sert eleştirileri ile Ankara'nın hedefinde olan Aktaş'ın, son yaptığı çıkışla kamuoyunun dikkatini çeken eski Bakan Faruk Çelik'in üstü kapalı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına potansiyel adaylığına göz kırpması, BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin ve ekibinin Çelik'e yakın isimler olması da son krizi tetikleyen nedenler arasında gösteriliyor.

BURBAK'ın mevcut durumda zarar ettiğini belirten, belediyenin gelir uzmanları, otopark fiyatlarının araç başına günlük 1 liraya düşürülmesi ile BURBAK'ın bütçesinde yılda 120 milyon zarar oluşacağının göz ardı edilmemesini dile getirdiler. Son istifalarla birlikte, Büyükşehir ve bağlı bulunan 8 şirkette bahar temizliğinin önümüzdeki hafta başında başlatılacağını belirten belediye kaynakları, aynı operasyonun nisan ayı başında ilçe belediyelerine sıçrayacağını belirtti.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.14 15:07 - Son Güncellenme: 2018.03.14 15:23 - HABER MERKEZİ
A