Bursa'da bulunan çeşme şifa mı dağıtıyor?

Bursa'da bulunan çeşme şifa mı dağıtıyor?

Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Hacı Ahmetler köyünde akan suyun, şeker ve guatr hastalığına iyi geldiği iddia ediliyor. Kesin bir sonuç olmamasına rağmen bölge halkı şifa bulmak için bu sudan içiyor.

2018.07.19 08:48 - Son Güncellenme: 2018.07.19 08:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bulunan çeşme şifa mı dağıtıyor?
03:13 Bursa'da bulunan çeşme şifa mı dağıtıyor?

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da bulunan çeşme şifa mı dağıtıyor?

Bursa'nın dağ ilçelerinden biri olan Büyükorhan'ın Hacı Ahmetler köyünde bulunan çeşme tartışma konusu oldu. Köyün altında bulunan çeşmeden akan suyun, köylüler tarafından şeker ve guatr hastalığına iyi geldiği iddia ediliyor. Sudan içmek için şehir dışından bile vatandaşların geldiğini iddia eden köy sakinleri, "Bu su Büyükorhan Hacıahmetler Mahallesi'ne ait. Bu tarihten gelen bir çeşme. 10 seneden beri köyümüze insanlar bu sudan dolayı daha çok gelmeye başladılar. Bu su hastalıklara, böbrek taşına, guatra iyi geliyor. İstanbul'dan bile buraya geliyorlar bu su için. Rahat, güzel bir içimi var" dedi.

Çeşmenin tarihinin çok eskilere dayandığından bahseden Kamil Bayram ise, "Bu tarihi bir çeşme. En az 80 ila 100 senelik. Hacı Ahmetler Çeşmesi diye geçer. Şimdilerde bu çeşmeye bakım olmadığından dolayı böylece akıp gidiyor. Şifa bulan çok. Her gün 10 tane araba geliyor buraya. Özellikle pazar günleri hiç boş kalmıyor. Çok yoğunluk oluşuyor. Genellikle şehirdışından geliyorlar, köylerden gelen yok. Köylerdeki insanlar buradan içiyor zaten suyu. Şeker hastalığına, guatra iyi geliyor diye duydum" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.19 08:48 - Son Güncellenme: 2018.07.19 08:52 - HABER MERKEZİ
A