Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Pazar günü kar geliyor (12.01.2018 Cuma)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Pazar günü kar geliyor (12.01.2018 Cuma)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 9 derece olarak ölçülüyor. Yağmur etkili. Meteoroloji tahmini değiştirdi. Bursa'ya kar daha önce gelecek. Pazar günü Bursalıları en yüksek 3 derecelik hava sıcaklığı ve kar yağışı bekliyor.

2018.01.12 08:58 - Son Güncellenme: 2018.01.12 09:10 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Pazar günü kar geliyor (12.01.2018 Cuma)
03:49 Hafta sonu Bursa Uludağ'a tatilci akını

İLGİLİ VİDEO

Hafta sonu Bursa Uludağ'a tatilci akını

Bursalıları haftanın son iş gününde 9 derecelik sıcaklık ve yağmurlu bir hava karşıladı. 

Sıcaklık yarın 10 derece olacak. Yine yağmur etkisini sürdürecek.

BURSA'DA PAZAR KAR VAR!

Meteoroloji yetkilileri daha önce karla karışık yağmur olarak açıkladığı tahminiyse değiştirdi. Bursa'da pazar günü kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık en yüksek üç en düşükse 0 derece ölçülecek.

Bursa'da kar yağışı pazar günü etkili olduktan sonra kenti terk edecek ancak soğuk hava kendini iyice hissettirmeyi sürdürecek.

Bursa'da 15 Ocak Pazartesi kapalı bir hava ve 3 derecelik sıcaklık öngörüldü. Sıcaklığın gece eksi 5 dereceye kadar ineceği uyarısı yapıldı.

Öte yandan kış turizminin gözdesi beyaz cennet Uludağ'da önümüzdeki salı gününe kadar kar yağışı etkili olacak. Uludağ'da sıcaklık eksi 10 dereceye kadar düşüyor. 

Zirvede kar kalınlığı son olarak 92 cm ölçüldü.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzey kesimlerde yarın (cuma) doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını ve yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.12 08:58 - Son Güncellenme: 2018.01.12 09:10 - Yaman Kaya
A