Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak, kar ne zaman yağacak? (05 Aralık 2017 Salı)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak, kar ne zaman yağacak? (05 Aralık 2017 Salı)

Bursa'da hava iyice soğudu. Sıcaklık bugün en yüksek 7 derece olarak ölçülmekte. Yer yer yağmur etkili olurken, sıcaklık yarın 4 dereceye inecek. Meteoroloji yetkilileri uyardı: Bursa'da yarın kar yağışı bekleniyor.

2017.12.05 08:54 - Son Güncellenme: 2017.12.05 09:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak, kar ne zaman yağacak? (05 Aralık 2017 Salı)
03:12 Bursa'da kayak tutkunlarına müjde

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da kayak tutkunlarına müjde

Bursalılar dikkat! Meteorolojiden flaş kar uyarısı geldi.

Hava bugün iyice soğudu. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklık bugün en yüksek 7 derece olarak ölçülmekte. Yer yer yağmur etkili oluyor. Gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur öngörüldü.

Sıcaklık yarın 4 dereceye gerileyecek. Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Bursa'da yarın kar yağışı yüzünü gösterecek. 

Bursa'da perşembeden itibaren yağış beklenmiyor. Sıcaklık perşembe günü gündüz en yüksek 7 derece olacak ancak gece saatlerinde sıcaklık eksi iki dereceye kadar düşecek. 

Cuma sıcaklık bir nebze de olsa yükselecek. Termometreler 11 dereceyi gösterecek. 

Cumartesi ise Bursa'da 14 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. 

Öte yandan kış turizminin gözdesi beyaz cennet Uludağ'da bugün ve yarın kar yağışı etkisini sürdürecek. Zirvede sıcaklık bugün eksi 4 derece yarınsa en yüksek sıcaklık eksi sekiz derece olacak! Uludağ'da gece sıcaklığın eksi 11 dereceye kadar düştüğünü hatırlatmakta fayda var.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Malatya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Güney Ege kıyıları, Antalya Körfezi, Doğu Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevreleirnde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Batı Karadeniz, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların sebep olacağı olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bolu çevreleri ile Giresun ve Ordu'nun iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak zamanla güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 7°C

Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.05 08:54 - Son Güncellenme: 2017.12.05 09:10 - HABER MERKEZİ
A