Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (29 Ağustos 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (29 Ağustos 2018 Çarşamba)

Bursa dün bir nebze de olsa serinledi, yer yer etkili gök gürültülü sağanak kenti etkisi altına aldı. Bursa da bugün de öğle saatlerinden sonra yer yer sağanak görülecek. Meteoroloji yetkilileri yarından itibaren yağışın Bursa'yı terk edeceğini, önümüzdeki pazar günüyse sıcaklık rekoru kırılacağını bildirdi.

2018.08.29 08:35 - Son Güncellenme: 2018.08.29 08:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (29 Ağustos 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 32 derece ölçülmekte. 

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre hava parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. 

Nemse yüzde 92 oranında hissedilecek!

Yağışlarla birlikte gelen kısa süreli serinlik sizi yanıltmasın. 

Zira Bursa aşırı sıcaklar ve bunaltıcı nemle boğuşmaya önümüzdeki günlerde de devam edecek. 

Yarın yağmur yok, beklenen nem oranı yüzde 95! Sıcaklık en yüksek 32 derece. 

Cuma 32, cumartesi 33 derecelik sıcaklık tahmini yapılan Bursa'da pazar gününeyse dikkat!

Zira pazar beklenen en yüksek hava sıcaklığı 35. Bu da kentte sıcaklık rekorunun kırılacağı anlamına geliyor. Zira 02 Eylül tarihinde geçmişte gerçekleşen en yüksek uç sıcaklık 33,6 olarak kayıtlara geçmişti. 

Bursa'da yüksek oranda seyreden hava sıcaklığı bunaltan nem oranı sosyal medyada küresel ısınma Bursa'yı vurdu yorumlarının artmasına da neden oldu.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Aydın ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Aydın ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.29 08:35 - Son Güncellenme: 2018.08.29 08:55 - HABER MERKEZİ
A