Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (28 Mayıs 2018 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (28 Mayıs 2018 Pazartesi)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 25 derece olacak. Yağışlı bir hafta sonunun ardından yeni hafta yağış başlıyor.

2018.05.28 08:43 - Son Güncellenme: 2018.05.28 09:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (28 Mayıs 2018 Pazartesi)
04:04 Bursa'da sel tahribatı, gün ağarınca ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da sel tahribatı, gün ağarınca ortaya çıktı

Hafta sonu yurdun büyük bir kısmında gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken, Bursa'da da yağışlarla birlikte oluşan sel ve heyelan hayatı felç etti.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, Bursa'da yeni haftanın ilk gününde hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 25 dereceye kadar çıkarken, yağış ise beklenmiyor.

Bursa'da bugün çok bulutlu bir gökyüzü bekleniyor.

Haftanın ikinci iş günü olan yarın ise gökgürültülü sağanak yağış geri dönecek ve gün içerisinde yer yer bazı bölgelerde etkisini gösterecek. Yağış gün içerisinde etkisini yitirerek, Bursa'yı terk edecek.

Hava sıcaklığının 30 derecenin altında seyredeceği bu hafta, Çarşamba günü ise parçalı bulutlu ve güneşli bir hava Bursalıları bekliyor. Hava sıcaklığı 27 derece olarak öngörülüyor.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

HER İLDE SAĞANAK VAR

Bugün yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağış hissedilmeyecek. Fakat salı günü Kuzey Marmara ve Ege'nin kıyı kesimleri hariç neredeyse her ilde sağanak yağış var. Hafta başında başlayan yağışların cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

CUMA GÜNÜ HAVALAR ISINACAK

Bu yıl haziran ayının ilk günü cumaya denk geliyor. Cuma günü ise havalar kısmen düzeliyor. Batı bölgelerini terk eden yağış Karadeniz, Akdeniz'in bir kısmı ve Doğu Anadolu'da etkisini gösterecek. Cuma günü Şanlıurfa, Aydın ve Manisa'da sıcaklık 34 dereceye kadar çıkacak. İstanbul'da ise cuma günü hava sıcaklığı en yüksek 28 derce olarak hissedilecek.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Muğla'nın iç, Denizli'nin güney, Burdur'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunda yer yer güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam ilk saatlerde Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün öğle saatlerinde Muğla'nın iç, Denizli'nin güney ve Burdur'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BILECIK °C, 22°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EDIRNE °C, 28°C

Parçalı bulutlu

ISTANBUL °C, 26°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

KOCAELI °C, 24°C

Parçalı çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.05.28 08:43 - Son Güncellenme: 2018.05.28 09:02 - HABER MERKEZİ
A