Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (25 Mart 2019 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (25 Mart 2019 Pazartesi)

Bursa'da bugün hava parçalı ve az bulutlu sıcaklık en yüksek 16 derece ölçülüyor. Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın yarın 19 dereceye kadar çıkacağını bildirdi. Yer yer pus etkili olacak. Çarşamba 13 dereceye inecek termometreler perşembe 9, cuma 7 derece seviyesinde seyredecek.

2019.03.25 08:51 - Son Güncellenme: 2019.03.25 09:24 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (25 Mart 2019 Pazartesi)
04:24 Baharın müjdecisi Bursa'ya geldi!

İLGİLİ VİDEO

Baharın müjdecisi Bursa'ya geldi!

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 16 derece dolaylarında seyrederken hava parçalı ve az bulutlu. 

Sıcaklık yarın 19 dereceye çıkacak. Yer yer pus hadisesi öngörüldü. 

Bursa'da çarşamba günü beklenen hava sıcaklığı 13 derece. Güneş yüzünü pek göstermeyecek.

Perşembe 9 derece ölçülecek sıcaklık cuma 7 dereceye inecek. 

Cumartesi 8 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı.

Sandık başına gideceğimiz 31 Mart pazar günüyse hafif yağmur beklenirken sıcaklık 10 derece olacak.

Öte yandan Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 141 cm ölçüldü. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bingöl, Ağrı, Muş, Iğdır ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Iğdır, Ş.Urfa ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde hafif şiddette zirai don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.25 08:51 - Son Güncellenme: 2019.03.25 09:24 - Yaman Kaya
A