Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Ocak 2019 Salı)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Ocak 2019 Salı)

Lodos geliyor, sıcaklıklar artıyor... Bursa'da bugün hava parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu sıcaklıksa en yüksek 14 derece dolaylarında seyrediyor. Yarın yağmur bekleniyor. Sıcaklık 15 derece ölçülecek. Perşembe de 15 derece öngörülen sıcaklık cuma 16 dereceye çıkacak.

2019.01.22 08:55 - Son Güncellenme: 2019.01.22 09:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Ocak 2019 Salı)
04:09 Bursa Uludağ'da kızak çılgınlığı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kızak çılgınlığı

Bursa'da bugün yağış yok. Hava parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu.

Etkili olacak lodos sıcaklıkları artıracak.

Sıcaklık bugün en yüksek 14 derece dolaylarında seyretmekte. 

Yarın yağmurun beklendiği Bursa'da termometrelerin 15 dereceyi göstereceği ifade edildi. 

Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın perşembe de aynı seviyede kalacağını bildirdi. 

Cuma günüyse bir derecelik artışla Bursa'da 16 derecelik sıcaklık bekleniyor. 

Cumartesi için hava sıcaklığının 13 derece olacağı ve yağmurun etkisini göstereceği tahmini yapıldı. 

Öte yandan kış turizminin gözde merkezi beyaz cennet Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 151 cm ölçüldü.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz, Antalya, Aksaray, Rize çevreleri, Trabzon'un doğusu, Artvin'in kıyı kesimleri ve Malatya çevreleri ile gece saatlerinden sonra Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri, Çanakkale, Edirne çevreleri ve Kırklareli'nin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Trakya'nın batısı ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos)yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 Km/saat), Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, gece saatlerinden sonra Trakya'nın batısı ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çanakkale ve Edirne çevreleri ile Kırklareli'nin batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinden sonra Trakya'nın batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde, bölgenin güney kesimlerinde ise kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.22 08:55 - Son Güncellenme: 2019.01.22 09:29 - HABER MERKEZİ
A