Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Ocak 2018 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Ocak 2018 Pazartesi)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 10 derece olarak ölçülüyor. Hava yarın hızlı bir şekilde soğuyacak. Meteoroloji yetkilileri yarın ve çarşamba için özellikle kentin yüksek kesimlerinde yer yer yağışı beklendiğini ifade etti.

2018.01.22 08:53 - Son Güncellenme: 2018.01.22 09:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Ocak 2018 Pazartesi)
03:12 Bursa Uludağ'da kar yolları kapadı, teleferiğe hücum ettiler

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kar yolları kapadı, teleferiğe hücum ettiler

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 10 derece seviyesinde seyretmekte. 

Hava yarın hızlı bir şekilde soğuma gösterecek. Sıcaklık en yüksek 3 derece olacak. Meteoroloji yetkilileri özellikle kentin yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı görülebileceğini ifade etti. 

Çarşamba da Bursa'da özellikle yüksek kesimlerde yer yer kar beklendiği kaydedildi. Sıcaklık en yüksek 4 derece olacak. Sıcaklık gün içinde eksi dört dereceye kadar inecek. 

Bursa'da perşembe ve cuma günleri yağış yok. Sıcaklıklar 4-7 derece civarında seyredecek.

Kış turizminin gözdesi Uludağ'da ise kar yağışı perşembe gününe kadar etkisini sürdürecek. Zirvede kar karlınlığı son olarak 128 cm ölçüldü.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN! 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Erzincan, Tunceli, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm/m2), Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta, Muğla, Antalya'nın batı ilçeleri ile Aydın kıyılarında kuvvetli (21-50 mm/m2) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Yarın sabah saatlerine kadar ülkenin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden orta, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm/m2), Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta, Muğla, Antalya'nın batı ilçeleri ile Aydın kıyılarında kuvvetli (21-50 mm/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın ; İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 Km/sa), Marmara,Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.22 08:53 - Son Güncellenme: 2018.01.22 09:15 - HABER MERKEZİ
A