Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak (22 Nisan 2019 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak (22 Nisan 2019 Pazartesi)

Soğuk hava dalgası kenti terk etti! Bursa'da sıcaklıklar bugünden itibaren yükselmeye başlıyor. Bugün hava parçalı bulutlu sıcaklık en yüksek 17 derece dolaylarında seyretmekte. Yarın 18'i gösterecek termometreler çarşamba 23 dereceye kadar çıkacak. İşte Bursa'da hava durumunun detayları...

2019.04.22 08:50 - Son Güncellenme: 2019.04.22 09:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak (22 Nisan 2019 Pazartesi)
01:37 Bursa Uludağ'da bahar karı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da bahar karı

Bursa'da bugün hava parçalı bulutlu, sıcaklık en yüksek 17 derece. 

Bir süredir kentte etkili olan soğuk ve yağışlı hava şehri terk etti. 

Sıcaklık yarın 18, çarşamba 23, perşembe 22, cuma 21 derece seviyesinde seyredecek. 

Yarın ve çarşamba hava kapalı olacak. Perşembeyle cuma ise güneş yüzünü göstermekte daha bonkör davranacak. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas ve Kayseri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ZİRAİ DON TEHLİKESİ: Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu sabah saatlerinde İç Anadolu'nun güney kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.22 08:50 - Son Güncellenme: 2019.04.22 09:11 - HABER MERKEZİ
A