Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Mart 2018 Perşembe)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Mart 2018 Perşembe)

Bursa yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Bugün sıcaklık en yüksek 18 derece ölçülüyor. Meteoroloji yetkilileri yer yer hafif sağanağın etkisini göstereceğini bildirdi. Sıcaklık yarın da 18 derece olacak. Yağmur beklenmekte. Cumartesi ise sıcaklık 13 dereceye düşecek.

2018.03.22 08:55 - Son Güncellenme: 2018.03.22 09:11 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (22 Mart 2018 Perşembe)
01:54 Bursa Uludağ'da kış uykusundan uyanan ayı böyle görüntülendi

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kış uykusundan uyanan ayı böyle görüntülendi

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 18 derece ölçülürken, hafif sağanak yağış etkisini gösteriyor. 

Meteoroloji yetkilileri Bursa'da havanın yarın da yağmurlu olacağını bildirdi. Sıcaklığın 18 derece dolaylarında seyretmeye devam edeceği ifade edildi. 

Cumartesi ise sıcaklık 13 dereceye inecek. Yağmur etkisini sürdürecek. 

Pazardan itibaren sıcaklıklar tekrar artarak 15 dereceye çıkacak. Bursalıları sağanak yağışlı bir pazar bekliyor. 

Önümüzdeki pazartesi yağmur kenti terk edecek. Bursa'da sıcaklık 21 dereceye yükselecek. 

Öte yandan Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 137 cm ölçüldü. Zirvede cumartesi ve pazar kar yağışı var. 

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Kütahya, Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile gece saatlerinden itibaren İzmir, Kuzey Ege kıyıları, Aydın kıyı kesimleri, Artvin ve Ardahan çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte 4 ila 10 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun güneybatısı ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli(40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bugün (Perşembe) Marmara'nın kuzey ve batısı ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun güneybatısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden toz taşınımı ve deniz ulaşımında aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bugün (Perşembe) sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli çevrelerinin, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin hafif olmak üzere yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında sabah saatlerinde yer yer toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.22 08:55 - Son Güncellenme: 2018.03.22 09:11 - Yaman Kaya
A