Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (21 Ocak 2019 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (21 Ocak 2019 Pazartesi)

Bursa'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak etkili. Sıcaklık en yüksek 12 derece ölçülüyor. Yarın yağışın görülmeyeceği Bursa, çarşambadan itibaren tekrar sağanak yağışın etkisi altına girecek.

2019.01.21 08:57 - Son Güncellenme: 2019.01.21 09:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (21 Ocak 2019 Pazartesi)
02:41 Bursa Uludağ'da kayak keyfi drone ile görüntülendi

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kayak keyfi drone ile görüntülendi

Bursalılar yeni haftaya 12 derecelik sıcaklıkla merhaba dedi. 

Bugün hava çok parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak etkisini gösteriyor. 

Yarın termometreler 14 dereceyi gösterecek. Yağış yok. Kapalı bir hava öngörüldü.

Çarşamba ve perşembe sıcaklık 15 derece olacak. Sağanak yağış yeniden Bursa'yı etkisi altına alacak.

Cuma günü sıcaklık 16 derece dolaylarında seyredecek. Yine sağanak bekleniyor. 

Öte yandan kış turizminin gözdesi Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 153 cm ölçüldü. Zirvede bugün ve çarşamba kar yağışı etkili oluyor.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Tekirdağ, Mersin, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Samsun ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zamanla karlakarışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışı şeklinde olması bekleniyor, Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) Antalya merkezi ile Serik çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkenin batı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile yarın öğle saatlerinden sonra Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) Antalya merkezi ile Serik çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.21 08:57 - Son Güncellenme: 2019.01.21 09:19 - HABER MERKEZİ
A