Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (19.12.2018)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (19.12.2018)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 7 derece ölçülüyor. Kentte kuvvetli yağmur etkili oluyor! Hava çok bulutlu, kentin rakımı 500 m ve üzerindeki yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. İşte hava durumunun detayları...

2018.12.19 08:52 - Son Güncellenme: 2018.12.19 09:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (19.12.2018)
02:07 Bursa Uludağ'dan kartpostallık manzaralar

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'dan kartpostallık manzaralar

Bursalılar dikkat! 

Bugün yer yer etkili kuvvetli yağmur var. 

Sıcaklık en yüksek 7 derece. 

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre hava çok bulutlu, kentin rakımı 500 m ve üzerindeki yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı deniz otobüsü seferlerinde iptallere gidildi. İptal edilen seferleri öğrenmek için tıklayın!

Yarın da sıcaklık 7 derece dolaylarında seyredecek ancak yağışlı hava kenti terk edecek. 

Bursa'da cuma 10, cumartesi 11, pazarsa 12 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. 

Öte yandan kış turizminin gözdesi beyaz cennet Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 49 cm ölçüldü. Zirvede bugün kar yağışı etkisini gösterecek.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un batı kesimleri, Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana ve K. Maraş çevreleri ile Mersin'in doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; Ülkemizin kuzeybatı ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana çevreleri ile Mersin'in doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un batı kesimleri, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İstanbul'un batı kesimleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.19 08:52 - Son Güncellenme: 2018.12.19 09:14 - HABER MERKEZİ
A