Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (18.01.2018 Perşembe)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (18.01.2018 Perşembe)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 5 derece ölçülüyor. Fırtına etkisini göstermekte. Havanın çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve özellikle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esiyor. Sıcaklık yarın 7 derece olacak, hafta sonu daha da yükselecek.

2018.01.18 08:59 - Son Güncellenme: 2018.01.18 09:20 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (18.01.2018 Perşembe)
04:11 Bursa'ya Arap turist yağdı, oteller doldu

İLGİLİ VİDEO

Bursa'ya Arap turist yağdı, oteller doldu

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 5 derece seviyesinde seyretmekte. 

Fırtına etkili oluyor. İDO ve BUDO seferleri iptal edildi.

İptal edilen seferleri öğrenmek için tıklayın!

Olumsuz hava koşulları Bursalıları zor durumda bıraktı. Trafik tıkandı, yola çıkan vatandaşlar yetersiz altyapı sebebiyle zor anlar yaşadı.

Havanın çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve özellikle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esiyor.

Sıcaklık yarın 7 dereceye çıkacak ancak gece saatlerinde termometreler eksi 1 dereceye kadar inecek.

Bursa'da hafta sonuysa sıcaklıklar nispeten artıyor.

Cumartesi 12, pazar 13 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. Her iki gün de yağış öngörülmedi.

Kış turizminin gözdesi beyaz cennet Uludağ'da kar kalınlığı 116 cm olarak ölçüldü. Zirvede bugün ve önümüzdeki pazar, pazartesi kar yağışı etkisini sürdürmeye devam edecek. Sıcaklık gece eksi 12 dereceye iniyor.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, rüzgarın kuzeye dönmesi ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak (21-50 yer yer 51-100 Kg/m2), Doğu Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde yoğun kar (21-50 cm), Düzce'nin Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde rüzgarın kuzeye dönmesi ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte 6 ila 10 derece azalacağı, doğu kesimlerde güneyli rüzgarla birlikte 1 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemizin Batı kesimleri ve Karadeniz'in kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), batı kesimler ile zamanla iç bölgelerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden esecek rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli yer yer çok kuvvetli sağanak (21-50 yer yer 51-100 kg/metrekare), Doğu Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde yer yer yoğun kar (21-50 cm), Düzce'nin Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.18 08:59 - Son Güncellenme: 2018.01.18 09:20 - Yaman Kaya
A