Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (17 Nisan 2019 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (17 Nisan 2019 Çarşamba)

Bursa'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu sıcaklık en yüksek 16 derece ölçülüyor. Yarından itibaren hafif sağanak yağış kenti etkisi altına almaya başlayacak. Hava da soğuyor. Yarın 15 dereceyi gösterecek termometreler cuma 11, afta sonu ise 10 dereceye kadar gerileyecek.

2019.04.17 08:48 - Son Güncellenme: 2019.04.17 09:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (17 Nisan 2019 Çarşamba)
02:17 Bursa Cumalıkızık'a ziyaretçi akını

İLGİLİ VİDEO

Bursa Cumalıkızık'a ziyaretçi akını

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 16 derece ölçülmekte. Hava parçalı ve çok bulutlu. 

Yarın hafif sağanak yağış var. Sıcaklık 15 derece beklenmekte. 

Cuma da Bursa'da hafif sağanak geçişleri görülecek. Sıcaklık 11 dereceye inecek. 

Cumartesi Bursa'da yer yer etkili yağmur var. Sıcaklık 10 derece öngörüldü. 

Pazar da sıcaklık 10 derece seviyesinde jalacak. Yine yer yer etkili yağmur yüzünü gösterecek. 

Uludağ'da yarından itibaren önümüzdeki pazartesiye kadar kar yağışı var. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul ve Çanakkale çevreleri ile Ankara'nın güney Isparta ve Antalya'nın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Hatay, Rize, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz kıyıları ile güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ve öğle saatlerinden itibaren de Doğu Karadeniz kıyılarında güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Hatay, Rize, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, kar erimeleri, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya kesimi ile İstanbul ve Çanakkale çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.17 08:48 - Son Güncellenme: 2019.04.17 09:23 - HABER MERKEZİ
A