Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (17 Aralık 2018 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (17 Aralık 2018 Pazartesi)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 13 derece dolaylarında seyredecek. Hava parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu. Yarın ise yağış şiddetini artıracak. Bursa'da sağanak beklenmekte.

2018.12.17 08:28 - Son Güncellenme: 2018.12.17 08:45 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (17 Aralık 2018 Pazartesi)
04:39 Bursa Uludağ'a tatilci akını

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'a tatilci akını

Bursalılar yeni haftaya yer yer etkili sis, pus ve hafif yağmur geçişleriyle başladı. Sıcaklık en yüksek 13 derece dolaylarında ölçülecek.

Meteoroloji yetkilileri yarın yağışın şiddetini artıracağını ve Bursalıları sağanak yağışın karşılayacağını ifade etti. Sıcaklık yine aynı düzeyde kalacak. 

Bursa'da çarşamba yağmurlu beklenen hava sıcaklığı 9 derece. 

Perşembe günüyse yağış yok. Sıcaklık 7 dereceye inecek. 

Cuma yağmur kente geri gelecek. Bursa'da ölçülecek en yüksek hava sıcaklığı 11 derece olacak. 

BURSA'YA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Bursa şehir merkezinde önümüzdeki 15 günlük periyotta kar yağışı görülmeyecek. 

Kış turizminin gözdesi beyaz cennet olarak adlandırılan Uludağ'da çarşamba ve cuma kar yağışı var. Zirvede kar kalınlığı son olarak 38 cm olarak ölçüldü. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Uşak Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Karabük ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya'nın doğusu, Mersin, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ'ın doğusu,Mardin'in batısı ile Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75kg/m2) sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde etkili olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney bölgeler ile kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Antalya'nın doğusu, Mersin, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ'ın doğusu, Mardin'in batısı ile Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmurlu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.17 08:28 - Son Güncellenme: 2018.12.17 08:45 - Yaman Kaya
A