Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (15 Kasım 2018 Perşembe)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (15 Kasım 2018 Perşembe)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 11 derece ölçülüyor. Hava parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Meteoroloji tahmini değiştirdi: Yağmur yarın da etkili olduktan sonra önümüzdeki pazartesiye kadar kenti terk edecek.

2018.11.15 08:50 - Son Güncellenme: 2018.11.15 09:02 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (15 Kasım 2018 Perşembe)
00:53 Bursa'nın 4 dağ ilçesi beyaza büründü

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın 4 dağ ilçesi beyaza büründü

Bursa'da hava iyice soğudu. Sıcaklık bugün en yüksek 11 derece dolaylarında seyrediyor. Gece saatlerinde sıcaklıklar 4 dereceye kadar iniyor. 

Bugün hava parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Meteoroloji uyardı: Yağışın ilerleyen saatlerde şiddetini artırması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri yarın için de 11 derecelik sıcaklık tahmini yaparak yine sağanak beklendiğini ifade etti. 

Bursa'da cumartesi ve pazarsa yağmur yok. Sıcaklıklar 14-15 derece bandında seyredecek. 

Önümzüdeki pazartesi sıcaklık yeniden yükselerek 19 derece ölçülecek. Ancak yağmur yeniden yüzünü gösterecek. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya, Ankara, Eskişehir, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, Batı Akdeniz kıyılarında sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; İstanbul, Balıkesir'in kuzey kıyıları, Antalya'nın doğu kesimleri, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars, Ağrı ve Bitlis çevreleri ile Antalya'nın kuzeydoğusundaki yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca; bu sabah ilk saatlerden itibaren zirai faaliyetlerin ve seracılığın sürdüğü; İzmir ve Aydın ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur illerimizde ise orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Erzurum, Kars, Ağrı ve Bitlis çevreleri ile Antalya'nın kuzeydoğusundaki yüksek kesimler ile 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Balıkesir'in kuzey kıyıları, Antalya'nın doğu kesimleri, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Bu sabah ilk saatlerden itibaren zirai faaliyetlerin ve seracılığın sürdüğü; İzmir ve Aydın ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur illerimizde ise orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul çevreleri ile Balıkesir'in kuzey kıyılarında kuvvetli olmak üzere bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 11°C

Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.15 08:50 - Son Güncellenme: 2018.11.15 09:02 - Yaman Kaya
A