Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (14 Şubat 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (14 Şubat 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 14 derece ölçülüyor. Yer yer sağanak yağış etkisini gösterecek. Meteoroloji yetkilileri uyardı: Lodosa dikkat! İşte detaylar...

2018.02.14 08:57 - Son Güncellenme: 2018.02.14 09:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (14 Şubat 2018 Çarşamba)
02:49 Bursa Uludağ balık istifi!

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ balık istifi!

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 14 derece dolaylarında seyretmekte. 

Meteoroloji yetkilileri yer yer sağanak yağış görüleceğini bildirerek lodos uyarısı yaptı. 

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Bugün (14.02.2018 Çarşamba) yurdun batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklenen rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kısa süreli fırtına (50-75 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Lodosun saat 18.00'den itibaren şiddetlenmesi beklenmekte.

Bursalıları yarın 15 derecelik hava sıcaklığı ve parçalı bulutlu bir hava karşılayacak. 

Cuma da sıcaklık aynı seviyede kalacak ancak hava kapalı olacak.

Bursa'da cumartesi 10 derecelik sıcaklık ve yağmur görülecek. 

Pazar günü yağış beklenmediği ifade edildi. Sıcaklığın 11 derece dolaylarında seyredeceği bildirildi. 

Öte yandan kış turizminin gözdesi Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 129 cm ölçüldü. Zirvede bugün ve önümüzdeki cumartesi kar yağışı var. 

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Amasya ile bu sabah ilk saatlerde Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, Van çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, iç kesimlerinde güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Yurdun batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklenen rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.14 08:57 - Son Güncellenme: 2018.02.14 09:08 - HABER MERKEZİ
A