Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (12 Şubat 2019 Salı)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (12 Şubat 2019 Salı)

Bursa'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bursalıları yarın da kuvvetli yağmur bekliyor. Perşembe karla karışık yağmur, cuma ise kar yağışı var. İşte hava durumunun detayları...

2019.02.12 09:10 - Son Güncellenme: 2019.02.15 09:00 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (12 Şubat 2019 Salı)
02:41 Bursa Uludağ'da kayak keyfi drone ile görüntülendi

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kayak keyfi drone ile görüntülendi

Bursa'da bugün sıcaklık lodosun da etkisiyle en yüksek 17 derece. 

Hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. 

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

Bursa'da yarın da kuvvetli yağmur var. Sıcaklık 10 derece düşecek. En yüksek 7 derece ölçülecek. 

Perşembe günü Bursa'da karla karışık yağmur etkisini gösterecek. Sıcaklık 6 derece dolaylarında seyredecek. 

Meteoroloji yetkilileri Bursa'da cuma günü kar yağışı beklendiğini bildirdi. Sıcaklığın en yüksek 4 derece ölçülmesi öngörüldü. 

Bursa'da önümüzdeki cumartesi de karla karışık yağmur var. Sıcaklık en yüksek 5 derece olacak.

Öte yandan Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 168 cm ölçüldü. Zirvede perşembe, cuma günleri kar yağışı görülecek. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Zonguldak ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın: Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZĞAR UYARISI: Rüzgarın Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'de; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden,kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 Km/saat), Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olacağı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.12 09:10 - Son Güncellenme: 2019.02.15 09:00 - Yaman Kaya
A