Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (12 Aralık 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (12 Aralık 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün hava çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Kar yağışı özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösterecek. Hava sıcaklığı en yüksek 5 derece dolaylarında seyrediyor. Yarın gece sıcaklık eksi üç dereceye kadar inecek.

2018.12.12 08:43 - Son Güncellenme: 2018.12.12 09:02 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (12 Aralık 2018 Çarşamba)
02:50 Bursa'nın dağ ilçeleri beyaza büründü

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın dağ ilçeleri beyaza büründü

Meteorolojiden Bursa için yine kar açıklaması geldi. 

Bugün hava çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.

Kar yağışı özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösterecek. Hava sıcaklığı en yüksek 5 derece dolaylarında seyrediyor.

Yarın gece sıcaklık eksi üç dereceye kadar inecek. En yüksek sıcaklıksa 6 derece ölçülecek. Yarın da karla karışık yağmur var!

Cumadan itibaren sıcaklıklar artmaya başlıyor. 

Bursa'da cuma 11, cumartesi 15, pazar 14 derecelik sıcaklık tahmini yapıldı. 

Perşembe yağış yok. Cuma ve pazar yağmur geçişleri görülecek. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da (Elazığ ve Malatya hariç) yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Elazığ ve Malatya dışında Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve baca kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah bölge geneli ile zamanla bölgenin doğusunun genellikle yağmurlu, Trakya ile Bursa ve Bilecek çerelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 5°C

Çok bulutlu, karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.12 08:43 - Son Güncellenme: 2018.12.12 09:02 - Yaman Kaya
A