Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (08 Aralık 2017 Cuma)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (08 Aralık 2017 Cuma)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 15 derece olarak ölçülüyor. Sis hadisesi görülmekte. Sıcaklık yarın ve pazar 16 derece olacak. Pazar Bursalıları sağanak yağmur karşılayacak.

2017.12.08 08:59 - Son Güncellenme: 2017.12.08 12:26 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (08 Aralık 2017 Cuma)
01:03 Bursa Uludağ'da yoğun sis

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da yoğun sis

Bursa'da sabahın ilk saatlerinde hava adeta buz kesti. Dondurucu soğuk etkisini gösterirken bugün en yüksek sıcaklık 15 derece olarak ölçülüyor. Yer yer sis hadisesi görülmekte. 

Sıcaklık yarın 16 derece olacak. Bulutlu, kapalı bir hava Bursalıları karılayacak. 

Bursa'da pazar da 16 derecelik sıcaklık tahmini yapıldı ancak sağanak yağış yüzünü gösterecek. 

11 Aralık Pazartesi 11 dereceye gerileyecek hava sıcaklığı önümüzdeki salı tekrar 17 dereceye çıkacak. 

Öte yandan sıcaklığın gece eksi 7 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da pazar günü kar yağışı beklendiği bildirildi. 

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Artvin, Rize, Ardahan çevreleri ile Bayburt, Erzurum ve Kars'ın kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (20-50mm), Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde yoğun kar (30-60 cm.) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Trakya Kesimi, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve Batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerine kadar Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı (30-60cm.) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çığ riski, yoğun kar yağışından dolayı ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerine kadar Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (20-50mm) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya Kesimi ile bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.08 08:59 - Son Güncellenme: 2017.12.08 12:26 - HABER MERKEZİ
A