Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (07 Aralık 2017 Perşembe)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (07 Aralık 2017 Perşembe)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 9 derece olarak ölçülüyor. Sıcaklık gece saatlerinde eksi iki dereceye kadar düşmekte. Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın yarın 12 dereceye çıkacağını bildirdi. Pazardan itibarense Bursalıları yağmur beklemekte.

2017.12.07 09:03 - Son Güncellenme: 2017.12.07 09:59 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (07 Aralık 2017 Perşembe)
06:22 Bursa'nın yüksek kesimlerine kar yağdı, zincircilerin yüzleri güldü

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın yüksek kesimlerine kar yağdı, zincircilerin yüzleri güldü

Bursa'da soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Kentin yüksek kesimleri beyaza büründü.  

Büyükorhan ilçesinde dağ köylerinin yolları yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. 

Sıcaklık bugün en yüksek 9 derece olarak ölçülmekte ancak gece saatlerinde sıcaklığın eksi iki dereceye kadar gerileyeceğini hatırlatmakta fayda var, tedbirinizi alın. 

Bugün yer yer sis ve pus hadisesi de görülmekte.

Sıcaklık yarın 12 dereceye çıkacak. Yine sis etkisini gösterecek.

Bursalıları cumartesi kapalı bir hava ve 14 derecelik sıcaklık karşılayacak. 

Pazar Bursa'da yağmur öngörüldü. Sıcaklık 16 derece seviyesinde seyredecek. 

Bursa'da pazartesi de yağmur bekleniyor. Sıcaklık 11 dereceye gerileyecek. 

Öte yandan kış turizminin gözdesi beyaz cennet Uludağ'da 10 Aralık Pazar ve 11 Aralık Pazartesi hafif kar yağışı tahmini yapıldı. Sıcaklık zirvede eksi dörtle sıfır derece arasında dolaşıyor.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son tahminlere göre : Batı ve Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak,yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yer yer fırtına (40-75 Km/saat), Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-75 Km/saat), Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 Km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.07 09:03 - Son Güncellenme: 2017.12.07 09:59 - Yaman Kaya
A