Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (24 Mayıs 2019 Cuma)

Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (24 Mayıs 2019 Cuma)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 25 derece. Hava parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Meteoroloji yetkilileri uyardı: Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor! Önümüzdeki hafta ise sıcaklık rekoru var! İşte Bursa'nın beş günlük hava durumunun detayları!

2019.05.24 08:49 - Son Güncellenme: 2019.05.24 09:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (24 Mayıs 2019 Cuma)
00:32 Bursa'da şimşekler gökyüzünü aydınlattı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da şimşekler gökyüzünü aydınlattı

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 25 derece ölçülürken hava parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı!

Meteoroloji yetkilileri uyardı: Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor! 

Yarın da gök gürültülü sağanak var! Sıcaklık 25 derece ölçülecek. 

Bursalıları pazar günü 26 derecelik sıcaklık karşılayacak. Hava parçalı bulutlu olacak. Yağış yok. 

Önümüzdeki pazartesi 30 dereceyi gösterecek termometreler salı sıcaklık rekoru kırılarak 33'e tırmanacak.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Aksaray, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trakya (Edirne, Kırklareli), Marmara'nın doğusu (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzeyi, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri) ile Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde gece saatlerine kadar kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Malatya çevreleri ile Karadeniz'in iç kesimlerinde 50-70 km/saat, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda 60-80 km/saat, yükseklerinde yer yer 90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Trakya (Edirne, Kırklareli), Marmara'nın doğusu (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzeyi, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri) ile Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Malatya çevreleri ile Karadeniz'in iç kesimlerinde 50-70 km/saat, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda 60-80 km/saat, yükseklerinde yer yer 90-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Edirne, Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.24 08:49 - Son Güncellenme: 2019.05.24 09:27 - HABER MERKEZİ
A