Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (14 Aralık 2018 Cuma)

Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (14 Aralık 2018 Cuma)

Bursa'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık en yüksek 11 derece ölçülürken kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülecek. Bursa'da yarın yağış yok. Sıcaklık 15 derece dolaylarında seyredecek. Pazar tekrar yağmur etkisini gösterecek. Beklenen hava sıcaklığı ise 13 derece.

2018.12.14 07:54 - Son Güncellenme: 2018.12.14 08:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (14 Aralık 2018 Cuma)
07:11 Bursa Uludağ'da 2 gündür yağan tipi şeklinde kar hayatı felç etti

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da 2 gündür yağan tipi şeklinde kar hayatı felç etti

Bursalılar bu sabah da buz gibi bir havayla yeni güne merhaba dedi. 

Sabah ayaz etkili olurken sıcaklık bugün en yüksek 11 derece dolaylarında seyredecek. 

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre bugün hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülecek.

Bursa'da yarın yağış öngörülmedi.

Sıcaklık 15 derece dolaylarında seyredecek.

Pazar tekrar yağmur etkisini gösterecek. Beklenen hava sıcaklığı ise 13 derece. 

BURSA'DA ŞEHİR MERKEZİNE KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Bursalılar şehir merkezinde kar için biraz daha beklemek zorunda. Yapılan son hava tahminlerine göre önümüzdeki 15 günlük periyotta Bursa şehir merkezinde kar yağışı yok. Yeni yıla kar yağışıyla girilip girilmeyeceği ise önümüzdeki günlerde yapılacak hava tahminleriyle netleşecek.

ULUDAĞ'DA SON DURUM NE?

Kış turizminin gözdesi beyaz gelinliğini giyen Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 46 cm ölçüldü. Zirvede bugün kar yağışı etkili. Yarın yağış yok. Pazar karla karışık yağmur, önümüzdeki pazartesi ve salı kar yağışı görülecek.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Bolu ve Düzce çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara'nın güney ve batısı ile Düzce çevrlerinde yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.14 07:54 - Son Güncellenme: 2018.12.14 08:15 - HABER MERKEZİ
A