Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (12 Nisan 2019 Cuma)

Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (12 Nisan 2019 Cuma)

Bursa'da bugün hava çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, sıcaklık en yüksek 21 derece dolaylarında ölçülmekte. Bursa'da hafta sonu da aralıklı sağanak var! Sıcaklık yarın 20, pazar 17 derece dolaylarında seyredecek. Bursa'da hava durumunun detaylarıysa haberimizde...

2019.04.12 08:47 - Son Güncellenme: 2019.04.12 09:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (12 Nisan 2019 Cuma)
02:46 Bursa Uludağ'a Nisan karı yağdı! Arap turistler kızak kaydı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'a Nisan karı yağdı! Arap turistler kızak kaydı

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 21 derece ölçülürken hava çok bulutlu. 

Meteoroloji yetkilileri öğle saatlerinden itibaren etkili olacak aralıklı sağanağa karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı.

Peki, Bursalıları nasıl bir hafta sonu bekliyor?

Bu sorunun yanıtı da meteorolojinin son hava tahminlerinin ardından artık belli oldu. 

Bursa'da yarın 20 derecelik hava sıcaklığı vatandaşları karşılayacak. Yine yer yer etkili olacak aralıklı sağanağa dikkat etmekte fayda var. 

Pazar da Bursa'da aralıklı sağanak yağışlı. Sıcaklık 17 dereceye inecek. 

Bursa'da yeni haftada hava soğuyacak. 

Önümüzdeki pazartesi 15, salı ise 13 derecelik sıcaklıklar görülecek. 

Yine yeni haftanın ilk iki gününde aralıklı sağanak etkili olmayı sürdürecek. 

Öte yandan Uludağ'da sıcaklık gündüz 2 gece eksi 3 dolaylarında seyretmekte. Zirvede önümüzdeki salıya kadar karla karışık yağmur; salı ise kar yağışı var!

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU! 

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas çevreleri ve Antalya'nın kuzey ve batı ilçelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel su baskını, yıldırım tehlikesi ve yerel dolu riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.12 08:47 - Son Güncellenme: 2019.04.12 09:22 - HABER MERKEZİ
A