Bursa'da Boşnak dostlar bir arada

Bursa'da Boşnak dostlar bir arada

Bursa'da 2 sene önce kurulan ve Boşnak kültürünü yaşatmak adına çalışmalar yapan Boşnak Dostlar Grubu, Almira Otel'de aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

2018.08.02 11:23 - Son Güncellenme: 2018.08.02 11:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Boşnak dostlar bir arada
01:48 Bursa'da Boşnak dostlar bir arada

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Boşnak dostlar bir arada

Bursa'da yaşayan Boşnak kökenli iş adamları tarafından,hem karşılıklı etkileşimi kuvvetlendirmek, hem de Boşnak kültürünü unutmamak adına yapılabilecekleri görüşmek amacıyla, yaklaşık 2 yıl önce kurdukları Boşnak Dostlar Grubu, aylık olağan toplantısında bir araya geldi. Grup toplantılarına ilk zamanlar 6 kişi ile başladıklarını şuanda 20'den fazla üyelerinin olduğunu söyleyen Ersin Birnican, "Boşnak Dostlar Grubu yaklaşık 2 sene önce Bursa'da yaşayan Boşnak kökenli iş adamlarının bir araya gelmesi ile oluşturuldu. İlk başlarda 6 kişi ile başlattığımız grubumuz şuan da 20 kişi civarında. Amacımız ayda bir sefer güzel bir ortamda yemek yiyip sohbet etmek. Bu toplantılarımıza aynı zamanda konusunda uzman kişileri de davet ediyoruz. Her ayın ilk çarşamba günü nezih bir ortamda bir araya geliyoruz.

"Grubumuza İstanbul'dan da katılan arkadaşlarımız var"

Misafirlerin geldikten sonra ısrarla tekrar gelmek istediklerinden bahseden Birnican, "Amacımız Boşnak kültürünü daha iyi tanıtabilmek. Birbirlerini tanımayan ancak Boşnak kökenli olan iş adamlarımızı bir araya getirmek ve tanıştırmak. Bu anlamda senede iki defa bir organizasyon düzenlemekteyiz. Gerek grup içerisinde gerekse misafirlerimizle birlikte en azından her sene bir defa bir Bosna ziyareti yapma amacımız da var. Kısmet olursa da bu eylül ayında bu ziyareti gerçekleştireceğiz. Çok hoş ve samimi bir ortam içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.02 11:23 - Son Güncellenme: 2018.08.02 11:33 - HABER MERKEZİ
A