Bursa'da cami için yapımına başlandı, şimdi sipariş alınıyor (ÖZEL HABER)

Bursa'da cami için yapımına başlandı, şimdi sipariş alınıyor (ÖZEL HABER)

Bursa'da yıllar önce yapımına başlanan Nilüfer Ticaret Merkezi Camii'nin inşaatı maddi sebeplerden ötürü bir türlü bitmedi. Dernek başkanı çeşitli kampanyalar başlattı ancak bunlar da işe yaramadı. Maaliyeti düşürmek adına caminin kapı ve pencerelerini kendileri yapmaya başladılar. Toplanan paralar camii inşaatına yeterli gelmeyince ise kendi camilerinde kurdukları atölyeden Türkiye'de bulunan diğer camilere sipariş almaya başladılar.

2019.02.21 10:51 - Son Güncellenme: 2019.02.21 12:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da cami için yapımına başlandı, şimdi sipariş alınıyor (ÖZEL HABER)
04:03 Bursa'da bitmeyen cami atölye oldu (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da bitmeyen cami atölye oldu (ÖZEL HABER)

SEFA BALABAN / BURCU SEKMEN - BURSADABUGUN

Bursa'da yıllar önce inşatına başlanan Nilüfer Ticaret Merkezi Camii'nin yapımı tam bir yılan hikayesine döndü. Cami inşaatı maddi yetersizlikten dolayı yarım kaldı. Gereken para ise hiçbir yerde bulunamadı. Daha sonra Dernek başkanı Halil Sağol, bu duruma tepki çekmek için camiyi satılığa çıkardı. Ancak buradan da bir şey elde edemediler, cami elde kaldı. Satılık haberlerinden sonra da bağışlar geldi ancak onlar da yeterli olmadı. Halil Sağol bu sefer de 10 lira kampanyası başlattı, gelen giden paralar tablosunu camiye astı ancak yine de gelen paralar yetmedi. Camiide her detayın güzel olması için çabalayan dernek başkanı Halil Sağol, hem maaliyeti düşürmek için hem de daha güzel işçilik için kapı ve pencereleri kendisi yapma kararı aldı. Sağol bu süreçte Afrika'da özel bir ağaç buldu ve ustaları sayesinde ağacı işleyip kapı ve pencere haline getirdi. Ancak cami bitmeyince kağı ve pencereleri takamadı. Sağol bu süreçten sonra ise Türkiye'de bulunan diğer camilerden sipariş almaya başladı.

KAZANILAN PARA İLE CAMİ BİTİRİLECEK

Buradan kazanılan para ile cami inşattını bitireceklerinin altını çizen Dernek Başkanı Halil Sağol, "Biz kendi camimizin kapısını ve penceresini yapmak için bu atölyeyi kurduk. Daha sonra caminin yapımına lazım olan parayı temin etmekte zorlandığımız için, diğer camilerden de talep gelince sipariş almaya başladık. Şuanda da Çanakkalede bulunan 2 tarihi camimizin kapı ve pencerelerini yapıyoruz. Hatta bir tanesini bitirdik bile. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sağol, bir şekilde bu camiinin yapımının biteceğine dikkat çekerek, "Camilerde yapan olmadığı için plastik cama dönüş olmuş. Bizde de yapacak usta var. Böyle bir eser yapalım dedik. Camilerde kalıcı olmasını istiyoruz. Kapı ve pencereleri yaptığımız ağacı Afrika'dan ithal ediyoruz. Limba ağacı kıymetli bir ağaç. Eserler ortaya çıkmaya devam ediyor. Allah inşallah daha iyisini yapmayı nasip eder. Bizim önceliğimiz camiyi bitirmek. Camimizin bitmesi için 4 milyon liraya ihtiyaç var. İsim hakkı da veririz diye ortaya çıktık ancak ordan da bir sonuç alamadık. Haftalık toplanan paralar ile camimize devam ediyoruz. Biraz zor oluyor ama yacapak bir şey yok. Yardım işi gönül işi" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.21 10:51 - Son Güncellenme: 2019.02.21 12:13 - HABER MERKEZİ
A