Bursa'da bilirkişilik temel eğitimleri başladı

Bursa'da bilirkişilik temel eğitimleri başladı

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından 'Bilirkişilik Temel Eğitimi' verecek kurum olarak yetkilendirilen Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (BSMMMO) sertifikalı 'Bilirkişilik Temel Eğitim Programı'nın ilk grup eğitimleri başladı.

2017.11.13 13:49 - Son Güncellenme: 2017.11.13 13:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bilirkişilik temel eğitimleri başladı

BSMMMO Hizmet Binası'nda 188'i  meslek mensubu, 166'sı ise diğer meslek erbaplarından olmak üzere toplam 354 kişinin katılımıyla başlayan programda, temel, teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi amaçlanıyor. Eğitim programının açılışında konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, bilirkişilik yapacak kişilerin sertifika almasının zorunlu hale getirildiğini belirterek, "Bilindiği üzere, Bilirkişilik Yönetmeliği 03.08.2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğe göre, adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilere 'Bilirkişilik Temel Eğitimi' alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildi. Odamız da Adalet Bakanlığı tarafından Bilirkişilik Temel Eğitimi vermek için yetkilendirilen kurumlar arasında yer aldı" dedi. Yetkilendirme üzerine eğitim programını planladıklarını dile getiren BSMMMO Başkanı Sönmez, şu anda 16 sınıfta 354 kişinin eğitim almaya başladığını kaydetti. BSMMMO Başkanı Sönmez, eğitimlere katılanlara başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

Öte yandan; bilirkişilik temel eğitim programı çerçevesinde, hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek. Dr. Hilal Lale Ayhan İzmirli, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çelebi Can, Doç. Dr. Kürşat Göktürk ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ali Aksoy teorik eğitimleri verirken, meslek mensupları Smmm. Asuman Durmuş, Smmm. Emin Tepeköy, Smmm. Engin Dinçeli, Smmm. Ferhan Bayramoğlu, Smmm. Önder Türemen ve Smmm. Raşit Gürbüz ise uygulamalı eğitimleri verecekler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.13 13:49 - Son Güncellenme: 2017.11.13 13:50 - HABER MERKEZİ
A