Bursa'da "Bebek Dostu Sokağı" uygulaması

Bursa'da "Bebek Dostu Sokağı" uygulaması

Bursa Sağlık Müdürlüğü tarafından Emzirme Haftası dolayısıyla "Bebek Dostu Sokağı" açıldı. 

2018.10.04 15:17 - Son Güncellenme: 2018.10.04 15:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da "Bebek Dostu Sokağı" uygulaması

Merkez Osmangazi ilçesindeki Kent Meydanı'nda gün boyunca açık kalacak sokakta, bazı hastanelerin görevlileri stant kurarak, vatandaşlara broşür ve çeşitli hediyeler dağıttı, anne sütünün önemini anlattı.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör, açılışta yaptığı konuşmada, Bursa'nın 2008 yılında "Bebek Dostu Altın İl" unvanı aldığını söyledi.

Bu proleri anne sütüne dikkati çekmek için yaptıklarını belirten Güngör, "Tüm birimlerimizle anne sütünün öneminin vurgulanması için çalışıyoruz. İnşallah gelecekte toplum anne sütünün ne kadar önemli olduğu konusunda daha bilinçli olacak." ifadelerini kullandı. 

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da anne sütü konusunda toplumu daha fazla bilinçlendirmek istediklerini dile getirdi. 

Akan, Bursa'nın bebek dostu bir il olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İlimizde bulunan hastaneler bebek dostu hastane. Bursa'da 25 hastanemiz bebek dostu hastane, 750 Aile Sağlık Birimi ise bebek dostu Aile Sağlığı Birimi konumundadır. Sırada sağlıklı yaşam merkezlerimiz var. Sırada yeni doğan bebek dostu projemiz var. Bugün de bebek dostu sokağı çalışmamız var. Buradaki amacımız anne sütüne dikkati çekmek ve anne sütü konusunda toplumu bilinçlendirmek. Anne sütü mucizevi bir besindir. Toplumumuz tarafından böyle bilinmesi lazım."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.04 15:17 - Son Güncellenme: 2018.10.04 15:27 - HABER MERKEZİ
A