Bursa'da Başkan Aktaş'a metro sorusu

Bursa'da Başkan Aktaş'a metro sorusu

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı edabali'nin 4 yıllık faaliyet raporunu açıklamsından sonra muhalif siyasi partilerin ilçe başkanlarıda harekete geçti. Öte yandan İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yakın zamanda basın yolu ile ulaşım noktasında yapmış olduğu açıklamaları eleştirdi.

2018.04.15 14:23 - Son Güncellenme: 2018.04.15 14:25 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Başkan Aktaş'a metro sorusu

İYİ Parti ilçe teşkilatının hafta başı yapacağı basın toplantısından önce esnafları dolaşan ilçe yönetimi, Yıldırımlıların dilek ve şikayetlerini not aldı. İlçe başkanı Erkan Subaşı; "Sayın başkan Edabali 4 yılı öyle bir özetledi ki; Yıldırım'da değilde sanki Avrupa başkentlerinden birinde yaşıyorsunuz. 14 yıllık AK Partili bir belediyenin keyfi uygulamaları ile karşı karşıyayız. Bunları vatandaşlarımızın sorunlarını dinlerken daha net anlayabiliyoruz. Hükümet, Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesinin 14 yıllık karnesini açıklayacağımız toplantıda sorunları ve çözüm örneklerimizi daha somut bir şekilde dile getireceğiz." dedi.

AMBULANS VAGONLAR MI GELİYOR!

Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yakın zamanda basın yolu ile ulaşım noktasında yapmış olduğu açıklamaları eleştirerek "Sayın Aktaş, Yıldırım Metrosunun kasım ayı gibi temeli atılacağının müjdesini vermiştir. Ancak açıklamalarının altını dolduracak tek bir cümle kurmamıştır. Kuramamıştır. Yıldırım Metrosunun borç sarmalı altıda suni tenefüs bile alamayan Büyükşehir Belediyesi finansmanını nasıl sağlayacaktır? Yap-işlet-devret modelinimi düşünmektedir? Hangi firma ile hangi şartları taahhüt ederek bu anlaşmayı yapacaktır? Bursa Büyükşehir bu Metro anlaşmaları ile Bursalıları kaç yıl borçlandıracaktır? Henüz geçiş hatları ve projeleri açıklanmayan, çizimleri bile uzmanlara göre 1 yıl sürebilecek olan Yıldırım Metrosunun temelini gerçekten kasımda atabilecekmidir? Metro ile hastanelerin önündeki sıkışan trafiğin sorun olmaktan çıkacağından bahseden sayın Aktaş, büyük çoğunluğu acil vakalar olan hastaları ambulans vagonlarla mı taşımayı planlamaktadır? Yüksek İhtisas Kavşağı için üst-bant katlı yolları yapmayı planlayan Büyükşehir'e şunu hatırlatmak isterim Prof. Tezok Caddesinin kaldırımları geniş, birer şeritleri ise otoparktır. Kuzey-Güney aksından dem vuran sayın Aktaş'ın işler yol planlamasına saygı duyuyoruz, ama kendisi Bursa'da yaşamadığı için, akıllı kavşaklar dışında uygulanabilir bir projesi yoktur. Sadece belediye başkanlarını yada bürokratlarınızı dinleyerek yolları planlayamazsınız. Bi zahmet muhalefeti ve vatandaşlarıda yerinde dinleyin, ilçe belediye başkanlarınız bunu yapmıyor, siz bari bunu yapın!" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.15 14:23 - Son Güncellenme: 2018.04.15 14:25 - Aysın Komitgan
A