Bursa'da ayakkabı bağcıkları el bileklerini süslüyor

Bursa'da ayakkabı bağcıkları el bileklerini süslüyor

Renkli spor ayakkabılar için üretilen ayakkabı bağcıkları, kalın ve hacimli yapılarıyla gençlerin elinde çeşitli örgü ve düğüm teknikleri kullanılarak bileklik, toka, küpe ve anahtarlık gibi takı ve aksesuar ürünlerine dönüşüyor.

2018.09.05 09:42 - Son Güncellenme: 2018.09.05 10:00 - Bursa Bölge
A
Bursa'da ayakkabı bağcıkları el bileklerini süslüyor

Gençler, ayakkabı bağcıklarından yaptıkları toka, bileklik, küpe ve anahtarlık gibi pek çok takı tasarım ve dekoratif parça yapımını, sosyal paylaşım sitelerine aktardıkları görüntülerle birbirleriyle paylaşıyor. 

Sosyal paylaşım sitelerinde bu yöntemle yapılan birbirinden farklı ve renkli ürünlerin satışı da yapılıyor. 

Bursa'da tarihi Kapalı Çarşı yakınlarında ayakkabı tamirciliği yapan İlhan Zanbak, yaptığı açıklamada, günümüzde giyilen ayakkabıların eskisi kadar kaliteli olmadığını, bunun da ayakkabı tamirciliğini etkilediğini söyledi.

Eskiden ayakkabıların birçoğunun deriden yapıldığını anımsatan Zanbak, "Ayakkabıda kalite düştükçe tamirat imkanı da azalıyor. Bize getirilen 15-20 liralık ayakkabıların tamiratı mümkün olmuyor. Tamir yapacağımız zaman bizim için kalite çok önemli. Tamiratla kaliteli ayakkabının ömrü uzuyor ancak kalitesiz ayakkabının ne ömrü uzuyor ne de yaptığımız işin hakkı olan ücreti alabiliyoruz." dedi. 

Tamirciliğin azalmasıyla ayakkabı aksesuarı satışlarına ağırlık verdiklerini anlatan Zanbak, özellikle ayakkabı bağında farklı renk ve kalitede binlerce ürün sattığını söyledi.

Zanbak, özellikle gençlerin son yıllarda rağbet göstermesiyle tamirden kazanmadığını ayakkabı bağı satışından kazandığını dile getirdi.

- "Bileklik yapan da var toka olarak kullanan da" 

Zanbak, gençlerin ayakkabı bağcıklarını çoğu durumda ayakkabı için almadığını belirterek, "Farklı model ve renklerde sattığımız bağcıklar amaçları dışında birçok alanda kullanılabiliyor. Gençler bağcıklardan saç tokası, bileklik ya da anahtarlık yapıyorlar. Ayakkabıda ise tekine farklı renk, diğerine ise başka bir renk kullanıyorlar." diye konuştu. 

Bağcık fiyatlarının 2 liradan başladığını ifade eden Zanbak, 70 santimetreye kadar olan bağcık fiyatlarının 2 lira, 1 metre 20 santimetre olanların 3 lira, gökkuşağı, simli ve deri bağcıkların fiyatlarının ise 5 lira olduğunu kaydetti.

Bağcık modasına uyan ve ayakkabıcıdan renkli bağcıklar alan Kardelen Karataş ise ayakkabı bağının bileklik olarak kullanıldığını arkadaşlarından gördüğünü belirterek, "Kız arkadaşlarım renkli olanları, erkekler ise koyu renk derileri bileklerine doluyor. Benim de hoşuma gitti, uzun zamandır hem toka hem de bileklik olarak kullanıyorum." dedi.

Karataş, gençlerin başlattığı bu trendin farklı alanlara kayarak devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.05 09:42 - Son Güncellenme: 2018.09.05 10:00 - Gülcan Tekin
A