Bursa'da Aktaş'ın Gürsu ziyareti ortalığı karıştırdı

Bursa'da Aktaş'ın Gürsu ziyareti ortalığı karıştırdı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Gürsu ve Kestel ziyaretleri yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Aktaş'ın ziyaretinden muhalefet parti temsilcilerinin haberlerinin olmaması tartışmaları daha da alevlendirdi.

2017.12.14 12:32 - Son Güncellenme: 2017.12.14 12:43 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Aktaş'ın Gürsu ziyareti ortalığı karıştırdı
17:33 Bursa Büyükşehir´den ilçe projelerine revizyon

İLGİLİ VİDEO

Bursa Büyükşehir´den ilçe projelerine revizyon

CHP, MHP, Saadet ve Demokrat Parti temsilcileri ile STK temsilcileri anlık ziyaretten haberleri olmadığını, konuyu gazete haberleri ile öğrendiklerini iddia ettiler.

CHP İlçe Başkanı Cavit Kaya; "Sayın Başkan Alinur Aktaş'ın ilçemize olan ilgisinden memnun oluruz, niye olamayalım ki. Anlık bir ziyaret olarak düşündüğümüz bu olay, muhalefet partilerini dikkate almamaktadır. Yazılan haber ve fotoğraflara bakılınca sadece ilçe Kaymakamı sayın Mehmet Makas ve 2-3 muhtar ziyarete davet edilmiş. Aktaş, göreve geldiğinde Bursa'yı ortak akılla yönetmek istediğini belirtmişti. Demek ki; organizasyonu yapanlar, ortaklığı şimdiden bozdular." dedi.

GÜRSU YATIRIM FAKİRİ KALACAK!

Konuya farklı pencereden bakan MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ayhan Önal; "Sayın başkan Alinur Aktaş'ın ziyaretini sonradan öğrendim. Başkan Büyükşehir'deki kara deliği kapatabilmek için ciddi tasarruf tedbirlerine gitmek zorunda bırakıldı. Belediye başkanları bir makama talip olduğunda, o makamda gösteriş için değil, hizmet etmek için yola çıkmalıdır. Gürsu Belediyesinin 2004 yılından beri aynı partinin, zaman zaman bazı isimler yer değiştirse de, aynı ideallerin peşinden koşanlar tarafından yönetildi. İlçeyi getirdikleri nokta ortada. Devlet tarafından yapılan 3 proje dışında, ne Büyükşehir'in nede ilçe belediyesinin dişe dokunur bir hamlesi var. Ziyaretin bu kadar dar kapsamda tutulmasını da manidar buldum. Başkanın açıklamalarını basından okuduk. Sözün özü; 2019 yerel seçimlerine kadar, Büyükşehir'in rutin hizmetleri dışında hizmet alamayacağımız, bütçemizin yüzde 65'ni Büyükşehir'e aktarmaya devam edeceğimiz. Büyükşehir ve Gürsu belediyelerinin hangi yatırımlarının devam edeceğini, hangilerini rafa kaldırdıklarını, Gürsulu bir vatandaş olarak tek tek açıklamalarını istiyorum." dedi.    

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.14 12:32 - Son Güncellenme: 2017.12.14 12:43 - Aysın Komitgan
A