Bursa'da Airsoft oyuncularının maçı nefes kesiyor

Bursa'da Airsoft oyuncularının maçı nefes kesiyor

Bursa Airsoft Topluluğu üyeleri, hafta sonları bir araya gelerek stres atıyor. Giyimleri ve ekipmanları ile birebir askeri operasyonu andıran oyunda her meslek grubundan oyuncular yer alıyor.

2018.10.15 10:25 - Son Güncellenme: 2018.10.15 10:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Airsoft oyuncularının maçı nefes kesiyor
03:58 Bursa'da Airsoft oyuncularının maçı nefes kesiyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Airsoft oyuncularının maçı nefes kesiyor

Bursa'da 2012 yılında kurulan Bursa Airsoft Topluluğu üyeleri hafta sonları bir araya gelerek stres atıyor. Giyimleri ve ekipmanları ile aksiyon filmlerini aratmayan sporcuların içinde her yaş ve meslek grubundan oyuncular yer alıyor. Airsoft sporunun yaş olarak üst sınırının olmadığını belirten Bursa Airsoft Topluluğu Başkanı Mehmet Uğur Kamçı, "Aramızda her meslek gruplarından arkadaşlarımız var. Airsoft silahlarını oyuncak olarak tabir ediyoruz. Bu Japonya'dan çıkma bir spor dalı. Ekipmanlarımız gerçeğe çok benziyor ancak kesinlikle ateşli silaha dönüştürülemiyor. Makinalarımız 6 mm boncuk atıyor. Güvenlik için gözlüğümüz olmazsa olmazımız. Paintballa benzese de kesinlikle aynı değildir. Biz sadece askeri simülasyon yapıyoruz" dedi. 

Airsoft sporu nedir?

Airsoft silahı, Airsoft oyununda kullanılan gerçeğine oldukça benzeyen tüfek, tabanca vb. silahların genel adıdır. Airsoft oyunu, bir çatışma simülasyon oyunudur. Silahlar, mühimmat olarak 6 mm'lik, biyolojik olarak çözülebilen plastik boncuklar kullanır. Plastik boncuklar, silahın içindeki piston ile ürettiği sıkıştırılmış havayı ya da 340 gramlık CO2 tüpleri kullanır. Airsoft silahları kesinlikle barut veya gerçek mühimmat kullanmaz. Gerçek mühimmat kullanmak için modifiye edilemez. Herhangi bir insanı mühimmatı ile ağır bir şekilde yaralayamaz veya öldüremez. Fakat eğer insan gözüne yüksek güçlü bir silah ile direkt bir atış yapılırsa, kılcal damarların çatlamasına, doku hasarına veya gözde geçici ya da bazen kalıcı görme bozukluğuna sebebiyet verebilir. Bu sebepten airsoft silahları kullanılırken daima korunma gözlüğü takılması ve herhangi bir canlının gözüne ateş edip sağlığının tehlikeye atılmaması gerekmektedir. Airsoft silahları, tüfek, tabanca, makinalı tüfek, keskin nişancı tüfeği silahlarının kopyası olarak bulunabilir.

Airsoft sporu, Paintball'a benzer bir şekilde oynanır. İki kişi veya takım birbirine karşı yarışır. Amaç genelde karşı takım mensuplarını vurarak geçici veya oynanan tur boyunca oyundan çıkarmaktır. Airsoft oyununda Paintball'ın aksine, patlayan boya topları yerine patlamayan mühimmat kullandığı ve vurulan oyuncu üzerinde herhangi bir iz bırakmadığı için, oyuncular vuruldukları zaman ellerini kaldırıp haber vermeli veya ölü taklidi yapmakla yükümlüdürler. Buna rağmen atılan boncukların gözle görülebilir hızda hareket etmesi sebebiyle oyuncular vurulduğu zaman fark edilebilir.

Vurulduğu zaman kabul veya itiraf etmeyen oyuncular hakem tarafından veya oylamayla diskalifiye edilir.
Airsoft'u Paintball'dan ayıran en büyük özelliklerden biri, oyunun daha gerçekçi olmasıdır. Airsoft oynanırken, oyuncular Paintball'daki açık renkli naylon üniformalar yerine askeri üniformalar, hücum yelekleri, miğfer, eldiven ,kamuflaj vb. teçhizat kullanılır. Bu tip kıyafet ve teçhizat gerçekçilik ve atmosfer'den ziyade, kamufle olabilmek, rahat hareket edebilmek ve yedek sarjörler ile mühimmatın taşınabilmesi için kullanılır.


Airsoft, Türkiye dışında sürekli büyüyen bir spordur. Özellikle Doğu Asya'da Paintball'ın yerini almıştır ve Kuzey Amerika'da da popülaritesi sürekli yayılmaktadır. Dünya'da Airsoft'un yasak olduğu ülkeler mevcuttur. Aynı zamanda sporun tamamen anlaşılmadığı veya yanlış anlaşıldığı için bazı ülkelerde birçok ruhsat ve yasal işlemlere tabi tutulmaktadır.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.15 10:25 - Son Güncellenme: 2018.10.15 10:34 - HABER MERKEZİ
A