Bursa'da 28 Şubat mağduru kadınlardan Afrin dilekçesi

Bursa'da 28 Şubat mağduru kadınlardan Afrin dilekçesi

Bursa'da 28 Şubat mağduru kadınlar, gönüllü olarak Afrin'deki operasyona katılmak için dilekçe verdi. 

2018.02.09 15:02 - Son Güncellenme: 2018.02.09 15:05 - Bursa Bölge
A
Bursa'da 28 Şubat mağduru kadınlardan Afrin dilekçesi

Bursa 28 Şubat Platformu üyesi onlarca kadın, Afrin'de savaşan Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman yanında olduklarını, gerek duyulduğu takdirde gönüllü olarak göreve hazır olduklarını belirterek, kahraman Mehmetçikler için 10 bin Fetih Suresi okuduklarını söylediler.

Dualarıyla Mehmetçiğin yanında olduklarını ifade eden kadınlar, gerek duyulduğu takdirde cephede göreve hazır olduklarını belirttiler.

Platform adına açıklama yapan Bursa 28 Şubat Platformu Başkanı Gülten Aktaş, "28 Şubat artık 21 yılını doldurmak üzere olduğu şu günlerde bizler 28 Şubat post modern darbesinin hak ve hukukunu ezip geçtiği ama her şeye rağmen bu süreçte inancından ve değerlerinden taviz vermeden dik duruşunu sergileyen kişiler olarak milletimizin bütünlüğü içinde değerlerinin yaşatılması için vatan savunması yapan ordumuzun ve Mehmetçiğin yanında olduğumuzu dosta düşmana ilan ediyoruz. Milletimizin kahramanlıklarla dolu tarihinde erkeklerin yanında kadın kahramanlar da ayrı bir yer tutmaktadır. 15 Temmuz darbe kalkışmasında halkımız söz konusu vatan olunca kadını erkeği, genci yaşlısıyla nasıl destansı bir müdafaa yapabileceklerini ve en beklenmedik zaman ve şartlarda bile bunun olacağını bütün dünyaya göstermiştir. Zeytin Dalı Operasyonu'nun başladığı 20 Ocak tarihinden itibaren milletimizin her kesiminden Mehmetçiğimize maddi manevi destek yağmaktadır. Askere gönüllü yazılanlar ya da Mehmetçik üşümesin diye ilmek ilmek atkı ve eldiven ören anne eliyle yapılmış yemek yesinler diye poğaça yapan, yaprak saran analar, bacılar platformumuzun YAŞ kararlarıyla ordudan atılmış erkek üyeleri, istenilen yer ve zamanda gönüllü görev yapmak istediklerini bildiren dilekçelerini Milli Savunma Bakanlığına vermişlerdir. Türk kadını gerektiğinde cephede ve cephe gerisinde de görev yaparak vatan savunmasındaki yerini alacaktır. Şu anda bizler dua ordusu olarak görev yapmaktayız. Sayısız Yasin ve hatim okunarak, duası Mekke ve Medine'de yapıldı. Ayrıca platform üyelerimizin koordinesiyle okunan Fetih Suresi sayısı 10 bin adeti buldu. Hedefimiz ülke çapında 100 bin Fetih Suresi okutmaktır. Çanakkale'de kadınımızın üstlendiği görev ve sahip olduğu misyon, 15 Temmuz'da da ve bugün Afrin harekatında aynı şekilde devam etmektedir. Ülkemizde ve bölgemizde uluslararası güçler tarafından desteklenen PKK terör örgütü nice canlar almış, nice aileleri yıkmıştır. Kaybettiğimiz bu canlar arasında bulunan veya geride kalan korumasız kadınlar ve çocuklar konusunda dünyanın egemen güçleri kör ve sağır, Türkiye'nin terörist PKK ve onun destekçilerine karşı unutamayacakları bir ders vermek için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu'nda ordumuzun yanında olduğumuzu, vatan savunmasında verilecek her göreve hazır olduğumuzu Bursa 28 Şubat Platformu olarak bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.09 15:02 - Son Güncellenme: 2018.02.09 15:05 - Gülcan Tekin
A